SAS CRJ 900 i Aarhus Lufthavn. (Arkivfoto: Aarhus Airport)

Flere end 200 ruter i nyt SAS-vintertrafikprogram

SAS sætter i dag et rekordstort vintertrafikprogram til salg, og det indeholder blandt andet fire nye ruter fra fire forskellige lufthavne.

Selvom vi endnu ikke har taget hul på sommeren, er SAS allerede klar med vintertrafikprogrammet 2018/19, der træder i kraft den 28. oktober i år.

Det bliver det hidtil største vintertrafikprogram målt på antallet af ruter, der for første gang er over 200. Som det er traditionen åbnes der ikke mange nye ruter i vinterhalvåret, hvor efterspørgslen til de fleste destinationer er svagere. Men det er alligevel blevet til fire helt nye ruter.

Fra Bergen vil SAS flyve til Aberdeen på en rute, der i dag betjenes af Widerøe. Det svenske marked får to nye ruter, henholdsvis Stockholm til Oulu samt Gøteborg til Berlin. Endelig vil SAS åbne en sæsonrute fra Tampere til Málaga.

Derimod er der ikke udsigt til nye vinterruter i det danske marked.

At der ikke kommer nye ruter fra Danmark, betyder dog ikke, at det danske marked generelt bliver forbigået. SAS har allerede satset betydeligt med nye ruter fra Aarhus til Oslo, Stockholm, München, Nice og Palma de Mallorca samt yderligere seks ruter fra København. Der bliver i stedet tilføjet flere frekvenser på eksisterende ruter.

Flere frekvenser fra København og Billund
Der kommer blandt andet flere frekvenser mellem Billund og Oslo samt på ruterne fra København til Düsseldorf, Stuttgart, München og Bruxelles, ligesom sommerruterne til Beirut og Gazipasa fortsætter i vintertrafikprogrammet og bliver helårsruter.

Herudover sætter SAS også mere kapacitet ind mellem København og Bergen, og sæsonruten fra København til Tromsø, der åbnede den 16. december sidste år, vil blive forlænget ind i sommeren 2019 og vil også blive til en helårsrute med to ugentlige afgange på torsdage og søndage.

“Vi forstærker vores satsning og øger tilgængeligheden til og fra Skandinavien ved at forlænge vores ruter og øger antallet af frekvenser på en række destinationer. Vores kunder har taget rigtig godt imod de destinationer, som vi har åbnet i Danmark i år. For eksempel vores massive satsning i Aarhus, som kunderne er glade for, og Tromsø som for eksempel er så populær en destination, som vi har valgt at forlænge ind i sommerprogrammet,” siger koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS.

Endelig vil SAS øge antallet af afgange på langdistanceruterne fra København til Miami og Washington D.C., til henholdsvis tre og syv ugentlige afgange. Til gengæld får Boston-ruten en pause fra den 19. november og i resten af vintertrafikprogrammet.

Ifølge SAS bliver der samlet sat en halv million flere sæder til salg i det kommende vintertrafikprogram i forhold til den tidtabel, der sluttede for snart seks uger siden.

 

Relaterede artikler:

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

SAS lukker 10 ruter

SAS vender tilbage til Beirut

15 nye SAS-ruter fra Skandinavien

Fire nye SAS-helårsruter fra København