Foto: London Gatwick Airport/PR

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

Da British Airways har begrænsede vækstmuligheder i London Heathrow bruger selskabet London Gatwick til at kunne vokse. Nu med lufthavnens første Canada-rute.

British Airways styrker nu sin tilstedeværelse i London Gatwick-lufthavnen med en ny langdistancerute til Nordamerika og genåbningen af en anden langdistancerute til samme kontinent.

Den 1. maj næste år åbner selskabet således en ny sommerrute til Toronto i Canada med tre ugentlige flyvninger tirsdag, fredag og søndag. Det bliver Gatwicks første rute til Canada. Desuden genåbner British Airways den 27. marts næste år ruten til Las Vegas, der også vil blive betjent tre gange om ugen i sommersæsonen på samme ugedage. Ruten blev sidst betjent af British Airways i vinteren 2015/2016 med Boeing 777-200ER fly.

Ruterne vil blive betjent med Boeing 777-fly, fremgår det af British Airways’ hjemmeside.

Med introduktionen af Toronto-ruten og genåbningen af Las Vegas-ruten kommer British Airways op på i alt 71 ruter fra London Gatwick. 24 langdistanceruter og 47 mellemdistanceruter. Fornylig åbnede selskabet to ruter fra Gatwick til Oakland og Fort Lauderdale i USA.

Svært ved at ekspandere
Når British Airways åbner stadig flere langdistanceruter fra London Gatwick, så hænger det unægtelig sammen med selskabets begrænsede ekspansionsmuligheder i London Heathrow-lufthavnen. Her er kapaciteten udnyttet til bristepunktet og British Airways har derfor svært ved at ekspandere i sin primære knudepunktslufthavn med nye ruter, flere frekvenser eller større fly på eksisterende ruter.

Eneste mulighed for at få en ekstra flyvning mellem London og Toronto er så at åbne en rute fra London Gatwick. Toronto betjenes i dag fra London Heathrow med to daglige returflyvninger.

Siden 2012 har British Airways startet ruter Gatwick til Cape Town, Fort Lauderdale, New York, Oakland, Lima, Punta Cana, San Jose (Costa Rica), Lanzarote, Alicante, Barcelona, Cagliari, Dalaman, Friedrichschafen, Funchal, Fuerteventura, Grenoble , Heraklion, Larnaca, Limoges, Malta, Porto, Rhodos, Sevilla, Tenerife, Wien og Valencia. Gatwick vil også introducere en ny flyvning til Nürnberg i vinterprogrammet.

Ruteudbuddet er således præget af leisure-ruter til feriedestinationer og ikke højfrekvente ruter til og fra europæiske storbyer. Dermed er ruterne fra London Gatwick fortsat fortrinvis tiltænkt briter, der skal på ferie og ikke rejsende fra hele verden, som skifter fly. Hvis man flyver med British Airways, så er det fortsat i Heathrow at det sker.

Til gengæld øger Norwegian hele tiden sin tilstedeværelse i London Gatwick og har ruter ind til lufthavnen fra blandt andet København og flyvninger til USA og snart også Singapore.

British Airways har i foråret 2017 moderniseret sine faciliteter i London Gatwick og indrettet en ny lounge til sine rejsende på Club World.

 

 

Relaterede artikler:

British Airways tilbage til Gatwick-New York

Gatwick vinder ind på Heathrow

BA-ejer truer med at vende Heathrow ryggen