Icelandair Boeing 737 8 MAX. (Foto: Icelandair)

Flere Icelandair-flyvninger til Florida

Få uger efter, at WOW air har besluttet at trække sig fra Miami-ruten, meddeler Icelandair at man vil øge på Tampa og Orlando i Florida.

De to islandske flyselskaber Icelandair og WOW air konkurrerer på mange ruter vingespids mod vingespids, men lige netop til Florida har selskaberne delt sig på flere lufthavne. Icelandair flyver til Tampa og Orlando, mens WOW siden april sidste år har betjent Miami.

Men der er flere ændringer på vej i dette marked. WOW air har nemlig for nylig besluttet sig for at opgive ruten mellem Keflavik og Miami International Airport, og det sker allerede fra den 8. april. Selskabet meddeler, at man eventuelt på et senere tidspunkt vil overveje at vende tilbage med en sæsonrute.

Med WOW air ude af Florida-markedet ser Icelandair sit snit til at komme ind og sætte sig tungere på trafikken til den amerikanske solskinsstat. Derfor har selskabet netop meddelt, at man fra efteråret fordobler antallet af ugentlige flyvninger fra to til fire mellem Keflavik og Tampa, ligesom der øges fra fem til syv ugentlige afgange på Orlando-ruten fra 1. oktober.

Med samlet 11 ugentlige afgange til to Florida-destinationer øges mulighederne betragteligt for at kombinere de to destinationer.

23 destinationer i Nordamerika
Noget kunne tyde på, at 2018 bliver et særligt år for Icelandair. Selskabet tilbyder det største trafikprogram nogensinde, og der kommer fem nye destinationer på rutekortet.

Selskabet har skudt 2018 i gang med at præsentere San Francisco, Baltimore-Washington og Kansas City som nye destinationer, og sidste år blev sløret allerede løftet for nye ruter til Cleveland og Dallas/Fort Worth, der åbner i maj i år. Dermed kommer Icelandair op på 23 nordamerikanske ruter, hvoraf 18 er til USA og fem til Canada.

Nye fly skal skabe grundlag for væksten. I 2018 bliver de første tre af 16 nye Boeing 737 MAX-fly leveret, og de skal supplere de eksisterende 32 fly, hvoraf 28 er af typen Boeing 757 samt fire Boeing 767´ere.

 

Relaterede artikler:

WOW air lukker rute til solskinsstat

Icelandair åbner to nye USA-ruter

Norwegian med tomme fly fra Florida