Flere rutetilpasninger på vej fra Cimber Sterling

Cimber Sterlings regionale ruter fra Billund til henholdsvis Prag og Dublin får ikke lov at fortsætte i vintertrafikprogrammet. I løbet af de seneste 12 måneder har mere end 10 internationale Cimber-ruter måttet lade livet.

Indenfor det seneste års tid har Cimber Sterling opgivet en række internationale ruter.

Yderligere to rutelukninger er på vej, men i første omgang kun på sæsonbasis. Der er tale om ruterne fra Billund Lufthavn til henholdsvis Dublin og Prag, der betjenesmed de problemfyldte CRJ200-fly. Rutelukningen sker i første omgang fra den 1. november 2011 til udgangen af marts 2012, hvor Cimber håber at kunne genindsætte begge ruter i sommertrafikprogrammet.

Cimber Sterlings kraftige sanering i ruteudbuddet startede allerede den 19. september sidste år, hvor selskabet måtte opgive ruten fra København til London City Airport.

I vintertrafikprogrammet 2010/11 kom ruten fra henholdsvis København og Billund til Verona aldrig i gang, ligesom en rute fra København til Istanbul måtte lade livet sidste efterår, også inden den overhovedet var kommet i gang.

I sommertrafikprogrammet 2011 har Cimber Sterling ikke genoptaget sæsonruterne fra København til Bordeaux, Edinburgh og Lissabon. Og i foråret måtte Cimber Sterling strække våben overfor Air France, der valgte at etablere sig på Billund-Paris ruten og dermed indirekte skubbede Cimber ud på denne rute.

Endelig valgte Cimber Sterling i begyndelsen af maj måned at indstilleselskabets rutemellem København og Züirch.

Senestetilpasningbliverruten fra København til Beograd, der hidtil har været en helårsrute. Nu bliver det en sæsonrute, ogder flyves sidste gangi år den 29. august.

Det er umiddelbart bemærkelsesværdigt, at Cimber Sterling vælger at lukke ruterne fra Billund til Dublin og Prag, da der er tale om regionale ruter, der understøtter Mansvell-koncernens strategi om at skabe Nordens største regionale flyselskab.

Hertil siger administrerende direktør Jacob Krogsgaard fra Cimber Sterling: “Der er tale om sæsonruter fremadrettet, de performer godt om sommeren, ikke om vinteren. Derfor sæsonlukkes de nu og kommer som udgangspunkt igen i sommeren 2012, når dette program fastlægges.“

Ivinteren 2010/11 havde Cimber Sterling store problemer med punktlighed og regularitet på især de ruter, der var opereret med CRJ200-fly, hvilket blandt andet er tilfældet for ruterne fra Billund til Prag og Dublin.

“Vi tager enCRJ ud af trafiprogrammet i den kommende vinterfartplan, dels for at have mere reservekapacitet, men også for at bringe bedre balance mellem udbud og efterspørgsel,“ siger Jacob Krogsgaard.

Efter rutetilpasningen vil Cimber Sterling tilbydefem regionale helårsruter fra Billund Lufthavn. Der er tale om destinationerne London-Gatwick, München, Bergen, Oslo og Stockholm. Herudover er der indenrigsruten til København samt de såkaldte “leisure-ruter“ til Antalya, Chania, Nice, Málaga, Mallorca og Tenerife.