Kiruna Airport.

Flere SAS-flyvninger fra Japan til Norge

I det kommende vintertrafikprogram vil SAS-flyet, der normalt afgår fra Tokyo med København som destination, i alt fire gange flyve direkte fra den japanske hovedstad til Kiruna i Lapland.

Hvert år arrangerer SAS op til 10 specialflyvninger fra det japanske marked til Norge. Det sker ved at omlægge den ordinære ruteflyvning fra Tokyo til København på rutenummer SK984.

I det kommende vintertrafikprogram er det Kiruna Airport, deri alt fire gange får besøg af et Airbus340-300 flymed plads til 245 passagerer. Lufthavnen i Kiruna er den nordligste iSverige med en beliggenhed langt nord for polarcirklen.

Det er japanske rejsearrangører, der har indgået aftalen med SAS om at omlægge Tokyo-København ruten på udvalgte datoer. Der er tale om afgangene fra Tokyo den 23. december i år samt 12. januar, 26. januar og 2. februar næste år.

SAS-specialflyvningerneafgår fra Tokyo-Narita lufthavnen første gangsøndag den 23. december kl. 12.30 med ankomst kl. 14.35 lokal tid i Kiruna samme dag. Så skulle man være på disse kanter, venter der et spektakulært syn, når det store SAS-fly indtager den lille lufthavn i Lapland.

SAS oplyser, at et lille antal passagerer, der allerede havde bestilt billet til de pågældende ordinære afgang fra Tokyo til København, i stedet er blevet tilbudt at rejse dagen før.

Bergen er sommerdestination
I det igangværende sommertrafikprogram er der arrangeret fem specialflyvninger fra Tokyo til Bergen. Der er tale om fire lørdagsafgange i juli, henholdsvis den 7., 14., 21. og 28. samt lørdag den 11. august.

SAS har tidligere haft Tokyo-flyet omdirigeret til lufthavnene i Tromsø, Evenes og Lakselv. Sidste sommer var der dog et midlertidigt stop i de japanske specialflyvninger som følge af mindsket rejselyst fra de japanske turister kort tid efter jordskælvskatastrofen, der 12. marts sidste år ramt kystbyer i det nordlige Japan.