Flest flysenge mellem London og New York

British Airways er sammen med American Airlines den største udbyder af flysenge over Atlanten. Hver dag udbydes samlet mere end 2.000 flatbeds på flyafgangene mellem London og New York.

Den mest travle flyrute fra Europa til en interkontinental destination er så ubetinget ruten mellem London-Heathrow og New York-JFK. Her er der hvert år mere end 2,5 mio. passagerer, der tager turen over Atlanten. Den suppleres af de 1,1 mio. passagerer, der årligt rejser mellem London-Heathrow og New York-Newark lufthavnen.

Mange benytter den syv timer lange flyvetur til at få sig et hvil undervejs, og hvis der er tale om en natflyvning, er det naturligt, at man forsøger at sove, så man kan komme udhvilet frem.

Det skulle der være gode muligheder for med British Airways og American Airlines. De to selskaber tilbyder dagligt mere end 1.000 flat-beds i business class i hver retning.

“Sammen tilbyder vi flest flat-beds mellem New York og London og tre gange så mange som den nærmeste konkurrerende alliance. Herudover er British Airways og American Airlines de eneste flyselskaber i de store alliancer, der tilbyder førsteklasse på flyvningerne mellem New York og London,“ fortæller Peter Rasmussen, der Regional Commercial Manager for British Airways ogAmerican Airlines i Nordeuropa.

17 daglige afgange
De to flyselskaber tilbyder tilsammen 17 daglige flyvninger mellem London og New York.Fra Heathrow-lufthavnen er der 12 afgange til New York-JFK og tre afgange til New York-Newark. Herudover der er to daglige afgange mellem London City Airport og New York-JFK.

Fra den 30. marts næste år indsætter British Airways en ekstra frekvens på ruten fra London-LHR til New York-JFK. Der bliver tale om en afgang kl. 18.55 fra London med ankomst i J.F. Kennedy-lufthavnen kl. 21.55. Flyet går tilbage som en dagflyvning med afgang fra New York kl. 07.15 og ankomst i London-Heathrow kl. 18.55.

British Airways anvender Boeing 747 og Boeing 777-fly på ruterne mellem Heathrow og New York-JFK, mens der benyttes Boeing 787 Dreamliner og Boeing 777 på ruterne til Newark. På ruten fra London City Airport flyves der med et Airbus A318-fly med blot 32 flat-bed sæder.

På nogle af Boeing 747-flyene er der plads til 70 personer på Club World med flat-beds. En anden version af jumbojetten er indrettet med 52 flat-beds, hvilket er det samme antal som på American´s Boeing 777-fly. På Dreamliner-flyet udbyder British Airways blot 35 sæder på Club World.