(Foto: Harri Koskinen)

Flybe skal flyve for SAS

Britiske Flybe skal operere fire nye ATR72-fly for SAS på en seksårig-kontrakt.

SAS tager nu endnu en underleverandør ind i sin portefølje af selskaber, som opererer turbopropfly på vegne af SAS på en række intraskandinaviske og nordeuropæiske feederruter.

Således har SAS netop indgået en seks-årig aftale med det britiske regionalflyselskab Flybe om, at Flybe skal operere i alt fire helt nye ATR72-600 turbopropfly.

De to første fly sættes i drift til oktober 2015 og de to andre følger efter til marts 2016. Alle fire fly vil få base i Stockholm Arlanda. Herfra skal de blandt andet flyve til Visby og Kalmar i Sverige samt til Turku i Finland.

Dermed overtager Flybe en række ruter, som danske Jet Time i dag beflyver for SAS med sine ATR72-600 fly.

Kontrakten med Flybe er sandsynligvis sidste brik i det puslespil, som SAS har lagt de seneste måneder. Først opsagde SAS en kontrakt med Cimber A/S om operation af fire CRJ-fly med virkning fra april næste år. Så indgik man i sidste uge en korttidskontrakt med Jet Time om operation af tre ATR-fly i sommersæsonen 2015 som erstatning for Cimber A/S’ produktion. Og nu indgår man så en seksårig kontrakt med Flybe om mere varig erstatning for Cimber A/S-produktionen.

Flybe opererer i dag en række ATR72-fly for Finnair gennem selskabet Flybe Nordic.