(Foto: Harri Koskinen)

Flybe udsætter skandinavisk ekspansion

Det britiske regionale lavprisflyselskab Flybe lukker nu selskabets sidste rute fra Norge og tilbageleverer de ansøgte slots i Københavns Lufthavn. Ekspansionen i Skandinavien er ikke opgivet, men i stedet udsat.

Eftersidste års konkurser i Cimber Sterling og Skywaysforventede mange, at det britiske regionale flyselskab Flybe stod klar til at erobre Skandinavien sammen med partneren Finnair.

Men indtil videre har ekspansionen ladet vente på sig. I stedet har Flybe Nordic lukket flere ruter i Skandinavien. Senest er det ruten mellem Bergen og Newcastle, der fra den 24. marts må lade livet. Sidste år lukkede man hovedstadsruterne fra Stockholm-Bromma til henholdsvis København og Oslo samt en rute fra Trondheim til Helsinki.

Tilbage har Flybe Nordic helårsruter mellem Stockholm-Bromma og Tallinn samt fra Norrköping til Helsinki. Herudover opererer man en sommerrute fra Visby til Helsinki. Resten af ruterne opereres i eller fra det finske marked.

Fokuserer på outsourcing-aftaler
Hos Flybe afviser man, at de skandinaviske rutelukninger rokker ved selskabets ambitioner i Norden. Og den seneste rutelukning mellem Bergen og Newcastle er åbenbart relateret til de udfordringer som Flybe i øjeblikket har i det britiske marked.

“Flybe´s seneste dispositioner i det britiske marked har ikke noget at gøre med Flybe Nordic´s ambitioner om fortsat at udvikle sig i regionen. I øjebliket fokuserer vi vore anstrengelser på at levere outsourcing-services til vores partnere. Vi opererer således en tredjedel af Finnairs europæiske flyvninger samt fire fly på vegne af Brussels Airlines,“ fortæller Commercial Director, Fred Kochak fra Flybe Europe til CHECK-IN.dk.

Den kraftige ekspansion, hvor Flybe Nordic siden den 28. oktober har beskæftiget 12 Embraer E190-fly på vegne af Finnair har tilsyneladende lagt beslag på alle ressourcer i selskabet. Men ambitionerne er stadig intakte, selvom de ansøgte slots i Københavns Lufthavn for sommertrafikprogrammet er blevet tilbageleveret. Her var der ansøgt om slots til ruter med Karup og Bornholm som destination.

“Det er en stor bedrift for et nyt luftfartsselskab at fordoble sin størrelse inden for kun et års drift. Vi er meget stolte over, at Flybe Nordic er på vej til at blive en profitabel forretning med en solid likviditet, og vi ser på flere muligheder for at udvikle vores forretning yderligere i det kommende år, og dette inkluderer Danmark, Sverige og Norge,“ siger Fred Kochak.