Iberia A330-300.

Flybesætning kom sejlende til lufthavnen

Med tre timers forsinkelse kunne et Iberia-fly forlade lufthavnen i Caracas, da besætningen på grund af omstændighederne var nødt til at sejle til lufthavnen.

Ihærdighed belønner sig. Det var også tilfældet for en flybesætning fra Iberia, der tirsdag den 24. januar skulle flyve et Airbus A330-fly fra Caracas i Venezuela til Madrid. Flybesætningen måtte nemlig kæmpe sig vej til lufthavnen ad søvejen, skriver airwaysmag.com.

En pludselig sammenstyrtning af en bro som forbinder lufthavnen med den bydel hvor Iberias flybesætning overnattede, gjorde at de var nødsaget til at finde alternativ transport i form af at leje en båd for at nå frem til Simón Bolivar International Airport i stedet for med den sædvanlige crew-bus. Trods udfordringerne nåede flybesætningen frem til lufthavnen, og Iberia rutenummer IB6674 kunne forlade den venezuelanske hovedstadslufthavn med tre timers forsinkelse.

Nyheden om, at en flybesætning måtte sejle for at nå frem til lufthavnen, er gået viralt i Venezuela, og samtidig følger en række spottende kommentarer om landets politiske og finansielle krise.

Undgår natstop i Caracas
Lufthavnen i Caracas har i forvejen store udfordringer med faldende trafik. Mange flyselskaber har vendt ryggen til Venezuela, der engang var en eftertragtet destination for flypersonale, på grund af det varme vejr, lave priser og en forholdsvis lav kriminalitetsrate. Nu er Venezuela blevet en destination, som man helst undgår.

For nyligt har United Airlines ændret tidtabellen mellem Houston og Caracas, så man undgår, at flypersonalet skal overnatte i den venezuelanske hovedstad. Flyselskabet har begrundet ændringerne med en bekymring over landets sikkerhedsniveau. Også American Airlines har justeret tidtabellen, så der ikke længere foretages nightstops på flyvningerne fra Miami til Caracas.

Siden 2014 har et større antal af luftfartsselskaber indstillet deres ruter til Caracas, heriblandt Air Canada, Aeromexico, Alitalia, GOL, LATAM og Lufthansa, på grund af besværligheder med at trække valuta ud af landet. Air Canada indledte tidligere på måneden en voldgiftssag mod den venezuelanske stat, som hævdes at tilbageholdt omkring 35 mio. dollars, hvad der svarer til omkring 245 mio. danske kroner.

 

Relaterede artikler:

Nyt spansk flyselskab debuterer på to sydamerikanske ruter

Venezuelansk selskab vil flyve til Europa

Ny Air France-rute til Mellemamerika