Flyr og SAS i Oslo Lufthavn. (Foto: Odd Roar Lange)

Flyr drager fordel af SAS-strejke

Pilotstrejken hos SAS har kunne mærkes hos Flyr, der oplevede en stor stigning i salget i kølvandet på nyheden. Flyselskabet har netop offentliggjort trafiktallene efter et år i luften.  

Den 30. juni i år var en mærkedag for Flyr, da det på denne dag var et år siden, at flyselskabet foretog den første flyvning. Flyr er tilsyneladende kommet godt fra start. De seneste trafiktal viser, at 203.200 passagerer rejste med det norske flyselskab i juni, hvilket er en rekord for selskabet, der ikke før har haft så højt et antal passagerer på en måned.

Torsdag kom SAS med trafiktal, og det store skandinaviske selskab havde i samme måned 1.937.318 rejsende ombord i flyene, og efter et års drift har Flyr i juni altså allerede et passagertal, der er omkring 11 procent af SAS’ i samme måned.

Passagertallet fra juni repræsenterer en stigning på 36,2 procent i forhold til maj, hvor Flyr kunne notere sig for 149.100 passagerer. I løbet af måneden havde flyselskabet i gennemsnit ti fly i luften, og de befløj 34 forskellige destinationer, oplyser Flyr, der siden opstarten for et år siden har fløjet med i alt 914.600 passagerer.

Vil have tolv fly i løbet af sommeren
I juni udbød Flyr en sædekapacitet på 336 millioner passagersædekilometer på de flyvninger, som selskabet foretog. 264,6 millioner af disse passagersædekilometer blev solgt, hvilket resulterede i en belægningsgrad på 78,8 procent.

I forhold til punktligheden i den forgangne måned så fortæller Flyr, at 61,9 procent af det samlede antal flyvninger ankom til tiden. Derudover lykkedes det selskabet af gennemføre 98,9 procent af de flyvninger, der var planlagt.

I øjeblikket består Flyrs flåde af i alt ti fly, der har en gennemsnitsalder på 6,3 år. Det drejer sig henholdsvis om seks Boeing 737-800 samt fire Boeing 737 MAX 8. I løbet af sommeren vil flyselskabet desuden få leveret to spritnye Boeing 737-8-fly, som bliver en del af flåden fremover.

Tidoblet straks efter strejkenyhed
Ifølge flyselskabets koncernchef Tonje Wikstrøm Frislid lever juni op til Flyrs forventninger, og hun fremhæver, at den indeværende måned også forventes at levere solide trafiktal.

”Vi har set en stærk opadgående trend i vores trafiktal særligt siden starten af skolernes sommerferie, hvor mange af flyvningerne har været helt udsolgte. Juni var lige så god, som vi havde forventet, og vi kan se, at juli ligeledes bliver en måned, hvor et stort antal passagerer vil rejse med os.”

Flyr har desuden kunne drage fordel af SAS-piloternes strejke, da den tilsyneladende sendte mange kunder i flyselskabets retning.

“Vi oplevede, at vores salg blev tidoblet straks efter, at strejken blev offentliggjort. Det var endnu en ketchupeffekt, og dagen efter var salget fortsat to til tre gange så højt som sædvanligt,” udtaler kommunikationsdirektør Anita Svanes til det norske luftfartsmedie flysmart24.

 

Relaterede artikler:

Tocifret vækst hos syv nordiske flyselskaber

Flyr stopper Billund-rute midt i sæsonen

Norge dominerer blandt de nordiske flyselskaber