Besætning på Boeing 737-800 fra Flyr. (Foto: Flyr | PR)

Flyr lander i Billund Lufthavn

Det norske lavprisflyselskab Flyr åbner i begyndelsen af april en ny rute mellem Billund og Oslo. Dermed er der udsigt til konkurrence med både SAS og Norwegian.

Der bliver valgmuligheder nok for rejsende mellem Billund og Oslo i det kommende sommertrafikprogram, hvis flyselskabernes annoncerede kapacitet også reelt bliver fløjet.

I øjeblikket betjener SAS og Norwegian ruten med henholdsvis syv og to ugentlige afgange, men fra den 27. marts skrues der gevaldigt op samtidig med, at norske Flyr også har valgt at flyve på ruten.

Flyr starter op fredag den 8. april og vil i første omgang flyve tre gange om ugen på en rundtur der starter 19.00 i Oslo og med returflyvning fra Billund kl. 20.50. Der flyves på mandage, onsdage og fredage med 189-sæders Boeing 737-800. Fra 6. maj øges der til fire ugentlige afgange, når der også tilføjes en afgang på søndage, og fra 1. august bliver der skruet op til seks ugentlige afgange.

Billund er samtidig en af fem nye destinationer, som det norske lavprisflyselskab netop har annonceret til opstart i foråret.

“Vi har fået mange ønsker fra vores kunder om Stockholm, Prag, Pisa, Edinburgh og Billund er meget glade for at kunne tilbyde disse fem efterspurgte rejsemål,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Flyr.

Flere end 7.600 sæder om ugen
Med op til fire ugentlige afgange på de store Boeing 737-800 øges kapaciteten på ruten betydeligt. Flyr vil således indledningsvist udbyde 1.512 sæder om ugen stigende til 2.268 sæder fra august, og Norwegian har allerede planlagt syv ugentlige afgange med samme flytype, hvilket svarer til 2.646 ugentlige sæder.

SAS forventer at flyve 18 gange om ugen mellem Billund og Oslo, og det forventes at ske med et mix mellem 70-sæders ATR 72-600 og CRJ900 med plads til 90 passagerer. Det svarer samlet til en ugentligt kapacitet på 2.720 sæder.

Endelig er der British Airways-franchisepartneren SUN-AIR, der endnu ikke har besluttet, hvornår selskabet atter vil genoptage ruteflyvningerne. Før pandemien blev der fløjet to gange dagligt til Oslo, men det anses ikke som sandsynligt, at Billund-selskabet går ind i et så konkurrencepræget markedet, som tilfældet vil være.

Udsigt til overkapacitet
Hvorvidt der også vil være plads til Flyr i markedet, skal være usagt, men der vil givetvis opstå en priskrig mellem aktørerne, hvilket i første omgang vil komme forbrugerne til gode.

Hos Billund Lufthavn glæder man sig også over det nytilkomne flyselskab.

“Vi er utrolig glade for, at Billund Lufthavn er én af Flyr’s nye destinationer. Og så er vi stolte af, at et så nyt flyselskab har sine øjne på os og vælger Billund Lufthavn til. Markedet mellem Vestdanmark og Oslo er stort, og de kommer til at supplere tilgængeligheden dertil rigtig godt og er med til at skabe endnu større fleksibilitet,” siger Mads Bisp Agersnap, der er PR-chef for Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Nyt selskab mellem København og Oslo

København ikke med i Flyr-opstart

Flyr har København på rutekortet