Airbus A319 fra Aeroflot.

Flyruterne til landsholdets russiske VM-byer

Det danske fodboldlandshold skal spille de indledende puljekampe i Saransk, Samara og Moskva, og det byder på op til otte timer lange rejser.

I forbindelse med lodtrækningen til slutrunden om verdensmesterskaberne i fodbold, der fløjtes i gang den 14. juni næste år, er Danmark havnet i gruppe C.

Det indebærer, at de danske fodboldhelte skal spille den første kamp i Saransk den 16. juni mod Peru, hvorefter holdet skal flytte til Samara, når Australien bliver modstanderen den 21. juni. Sidste puljekamp spilles den 26. juni i Moskva.

Dermed er der lagt op til en roligan-invasion i Rusland, men den første kamp byder på en lang og besværlig flyrejser for de mange danske fodboldelskere, der planlægger at tage turen østpå for at følge de danske helte.

Selvom både Danmark og Sverige er kvalificeret til VM-slutrunden vil der være begrænsede muligheder for at gøre brug af SAS på ordinære ruteflyvninger. Det skandinaviske flyselskab har nemlig de senere år lukket ruterne fra København til Moskva og Sankt Petersborg, og i dag flyver SAS udelukkende fra Stockholm til Sankt Petersborg.

Besværligt at komme til Saransk
Første kamp afvikles i Saransk, der er hovedstaden i Republikken Mordovija. Med en beliggenhed 630 kilometer øst for Moskva og to tidszoner fra Danmark, er det ikke umiddelbart drømmedestinationen for de danske fodboldfans.

Saransk Airport (Foto: Wikimapia.org)

Den bedste flyforbindelse byder det russiske flyselskab S7 Airlines på. Selskabet har ikke tidligere fløjet til København, men den 2. juni 2018 åbnes en direkte rute fra CPH til Sankt Petersborg med to ugentlige afgange, og selskabet tilbyder en flyrejse til Saransk på syv timer og 55 minutter med flyskifte i Sankt Petersborg og Moskva.

Hver tirsdag og lørdag flyver S7 Airlines således fra København kl. 09.40 og med en ankomst i Saransk kl. 19.35 lokal tid samme dag. Returflyvningen er dog ikke særligt attraktiv. Her afgår S7 Airlines mandag og fredag kl. 20.15 lokal tid fra Saransk Airport via Moskva og Sankt Petersborg med ankomst kl. 09.00 den efterfølgende dag i København. I rejsen, der varer 14 timer og 45 minutter, er der seks timers ophold i Pulkovo-lufthavnen i Sankt Petersborg.

Flere muligheder til Samara
Gruppekampen i Samara bliver noget mere overkommelig rent transportmæssigt. Her er det muligt at flyve fra København via Helsinki med Finnair på blot tre timer og 55 minutter. Finnair tilbyder denne rute tre gange om ugen på tirsdage, torsdage og søndage. Aeroflot kan dog tilbyde to daglige afgange fra København via Moskva til Samara med en samlet rejsetid på henholdsvis fem timer og 55 minutter og ni timer og 20 minutter.

Endelig har Czech Airlines to ugentlige flyvninger fra København via Prag til Samara.

Aeroflot favorit til Moskva-flyvninger
Puljefinalen i Moskva den 26. juni vil der ikke være store problemer i at nå frem til. Med to daglige afgange fra København til Moskva med Aeroflot vil der kunne skabes en veritabel roligan-luftbro, hvor det er muligt at nå frem til den russiske hovedstad på blot to timer og 25 minutter.

Aeroflot flyver med moderne Airbus A320-200, der har plads til 158 passagerer fordelt med 150 på Economy Class og otte på Business Class. Med to daglige flyvninger vil det russiske SkyTeam-selskab kunne tilbyde transportere 2.212 passager om ugen i hver retning mellem København og Moskva.

Og skulle kapaciteten med Aeroflot ikke slå til, vil det være muligt at flyve dagligt fra København med Finnair via Helsinki på fire timer og 15 minutter, eller tre gange dagligt med lettiske airBaltic via Riga på fire og en halv time.

 

Relaterede artikler:

Russere bekræfter ankomst til CPH

Aeroflot på vej ind i verdenseliten

SAS stopper med at flyve til Moskva

SAS skærer ned på Ruslands-trafik