Flyselskab får enhedsflåde af Dreamliners

Som det første selskab i verden har lavprisselskabet Scoot nu kun Boeing 787 Dreamlinere i sin flåde.

Uanset hvilken afgang og destination man vælger med det Singapore-baserede lavprisselskab Scoot, så kan man være sikre på, at turen foregår med et Boeing 787 Dreamliner-fly. Som det første selvstændige flyselskab i verden har Scoot nemlig kun Dreamlinere i sin flåde.

I slutningen af august fløj selskabets sidste Boeing 777-200 fly for sidste gang. Dermed har selskabet kun Dreamlinere. I alt syv styk og flere er på vej. Scoot har to eksemplarer af standardmodellen, 787-8, samt fem eksemplarer af den længere Boeing 787-9. I alt har Singapore-selskabet bestilt 10 af hver.

Selskabets første flyvning fandt sted i juni 2012 med Boeing 777-200 fly, som Scoot havde leaset fra moderselskabet Singapore Airlines. Turen gik fra Singapore til Sydney i Australien. I dag flyver selskabet fra Singapore til 14 destinationer i Australien, Kina, Japan, Korea, Taiwan og Thailand.

Fuldstændig autonomt
Scoot er som nævnt ejet af Singapore Airlines, men opererer fuldstændig autonomt med egne fly i Scoot-bemaling, eget personale og egne salgskanaler.

Norwegians irske datterselskab Norwegian Air International er også ren Boeing 787 Dreamliner-operatør, men selskabet er ikke et selvstændigt selskab med eget navn og brand på flyene samt eget billetsalg med mere. Det er derimod blot en enhed indenfor Norwegian-familien. En enhed, der er oprettet for at Norwegian kan operere sine langdistancefly fra Skandinavien med personale fra Asien og USA. Flyene er malet i Norwegians farver og billetterne sælges som en del af Norwegians normale setup.

Boeing 787-9 fly fra Scoot letter fra Sydney. Foto:Damien Aiello.