En Airbus A320neo fra Air Malta. Foto: Jeroen Stroes Aviation Photography, CC 2.0

Flyselskab modtager 15.000 afbestillinger

Air Malta har fået over 15.000 afbestillinger på flybilletter til rejser i juli som konsekvens af skærpede indrejserestriktioner i Malta. Også i august er der flere tusind afbestilte billetter.

Selv om det overordnet set går den rigtige vej for coronapandemien i Europa, er der fortsat lande, der må ty til skærpede restriktioner efter at være åbnet op.

I Malta har myndighederne skærpet restriktionerne ved at rejse ind i landet, og det har fået konsekvenser for det nationale flyselskab, Air Malta.

Det maltesiske selskab har modtaget over 15.000 afbestillinger på flybilletter til rejser i juli, siden restriktionerne blev indført tidligere på måneden. Det skriver The Malta Independent.

Malta åbnede for både fuldt vaccinerede og ikke-vaccinerede turister i juni, og herefter begyndte landet at se en stigning i antallet af COVID-19-smittede. Det betød, at vicepremierminister Chris Fearne meddelte 9. juli, at kun vaccinerede rejsende måtte komme ind i landet gældende fra 14. juli. Hvis man ikke er vaccineret ved indrejse, venter der karantæne.

Alle 19 ruter er hårdt ramt
Siden de ændrede rejserestriktioner blev annonceret, har Air Malta altså modtaget tusindvis af afbestillinger. Og kunderne har fortsat med at afbestille helt frem til slutningen af sidste uge.

”Afbestilte billetter er desværre en tendens på tværs af alle 19 ruter, der opereres. Bookingaktivitet fra det lokale hjemmemarked har ikke tidligere steget og viser i øjeblikket intet tegn på at gøre det,” oplyser Air Malta over for det maltesiske medie.

Air Malta har indtil videre modtaget annulleringer på lidt over 3.000 flybilletter i august. Og flyselskabet har samtidig oplevet en stagnerende vækst generelt på køb af billetter uden nogen tegn på snarlig vækst.

30 procent af indrejsende udebliver
Foruden de afbestilte billetter har Air Malta også oplevet et stigende antal passagerer, der ikke møder op til afgang i lufthavnene. Antallet af udeblevne passagerer er steget eksponentielt, og disse repræsenterer i øjeblikket dagligt mellem 30 og 35 procent for indrejsende til Malta.

Air Malta oplyser, at sikkerheden har høj prioritet. Selskabet vil fortsætte med at samarbejde med myndighederne for at gøre flyrejserne lettere for kunderne, i det omfang det er muligt med de nuværende retningslinjer.

Det stigende antal smittede i Malta har resulteret i, at landet er havnet på listen over ”røde lande” hos ECDC (Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme). Dette anses også for at kunne være en årsag til de mange afbestillinger hos Air Malta.

Air Malta blev etableret i 1973 og er ejet af den maltesiske stat. Flyselskabet råder over en flåde bestående af tre Airbus A320-200 og fire A320neo fra basen i Malta International Airport i Luqa.

 

Relaterede artikler:

Airmalta vender tilbage til Skandinavien

Malta Air er i gang på København-ruter

Ryanair etablerer flyselskab på Malta