Nordlys over Tromsø. (Foto: Eurowings)

Flyselskab på jagt efter nordlyset

Det tyske lavprisflyselskab Eurowings har sat fire meget nordlige nordiske destinationer på rutekortet den kommende vinter. 

Eurowings, der er en del af Lufthansa-koncernen, vil til vinter flyve til Tromsø i Norge, til Rovaniemi i Finland samt til Luleå og Kiruna i Sverige.

Det er udsigten til nordlys, polarnætter og eksotiske oplevelser som ishoteller og hundeslædekørsel, der skal lokke tyske rejsende til den nordlige del af Norden.

Fra Düsseldorf, der er Eurowings største base, sætter selskabet første gang kursen mod Tromsø den 4. december 2021.

Den norske by ligger 344 kilometer nord for polarcirklen. Som rejsedestination er regionen attraktiv på grund af muligheden for at se nordlys.

Ruten Düsseldorf-Tromsø flyves hver lørdag, og fra 21. december også på tirsdage med en Airbus A319. I forvejen har Eurowings en rute til Norge, nemlig til Oslo, som har en direkte forbindelse til Hamburg.

Åbner første rute til Finland
Fra Düsseldorf vil Eurowings flyve til den finske by Rovaniemi, som ligger lige ved polarcirklen noget længere sydpå end Tromsø. Der bliver afgang hver søndag fra den 5. december 2021.

Rovaniemi er hovedstaden i Lapland og er kendt af turister fra Tyskland primært for dens nordlys, samt for at julemandens værksted ligger ganske tæt på. Rovaniemi er indtil videre eneste finske destination i Eurowings-netværket.

Udvider med to nye svenske destinationer
Udover Malmø, Gøteborg og Stockholm, som selskabet i forvejen flyver til, kommer yderligere to svenske byer til vinter på programmet hos Eurowings.

Ruten til Luleå starter den 1. december 2021. Luleå ligger lidt over 100 kilometer syd for polarcirklen i det nordlige Sverige. Eurowings flyver fra Stuttgart til Luleå fra begyndelsen af ​​december på onsdage og søndage med en Airbus A319.

Kiruna, den nordligste by i Sverige, der ligger 145 kilometer nord for polarcirklen, er en anden ny destination fra Stuttgart. Eurowings flyver til Kiruna hver lørdag fra 4. december.

Eurowings har udover forbindelserne til Norge, Sverige og Finland også Reykjavik og København på kortet over destinationer.

 

Relaterede artikler:

Eurowings til København fra ny base

Eurowings etablerer rute fra Malmø

Eurowings etablerer base i Berlin