Aribus A320-200 fra Eurowings. (Foto: Adrian Pingstone)

Eurowings etablerer rute fra Malmø

Lufthansa-selskabet Eurowings åbner i slutningen af juni en ny rute fra Malmø til Kosovos hovedstad, Pristina. Der bliver to ugentlige afgange fra den skånske lufthavn.

Eurowings ser muligheder på det svenske marked, og lavprisflyselskabet lancerer derfor en helt ny rute, der imidlertid ikke går til hjemmemarkedet i Tyskland.

I stedet vil Lufthansa-datterselskabet etablere en rute fra Malmø Lufthavn til Pristina International Airport i Kosovo. Pristina er Balkan-landets største by og hovedstad, og Eurowings ser stort potentiale i ruten.

Ruten vil være tilgængelig fra 28. juni 2021 til midten af september, og den vil blive betjent hver mandag og torsdag med en Airbus A320. Dermed vil Eurowings være til stede i endnu en svensk lufthavn, da det tyske selskab i forvejen flyver fra Gøteborg og Stockholm Arlanda.

Balkan er populært for Malmø-borgere
Der er et stort antal etniske minoriteter fra Kosovo og Balkan bosat i det sydlige Sverige og Skåne. Den tredjestørste etniske gruppe i Malmø er fra Kosovo, og derfor forventes den kommende rute til Pristina også at blive en succes.

”Vi byder Eurowings velkommen og er glade for, at de ser flere muligheder i Sverige og vælger at investere i Malmø og Øresundsregionen. Hele Balkanhalvøen er et populært rejsemål for både feriegæster og familie og venner fra Malmø. Flere direkte ruter er vigtigt for vækst i regionen, og tilgængelighed bliver vigtig i genstarten efter pandemien i hele Sverige,” siger Karin Öhrström, lufthavnschef i Swedavia-lufthavnen Malmø Sturup.

Kosovo er centralt beliggende på Balkan og oplever stigende popularitet fra feriegæster – herunder særligt backpackere. Landet byder blandt andet på et smukt, bjergrigt landskab og historiske byer med spændende arkitektur.

Tidligere CPH-ruter til Pristina
Pristina har tidligere været betjent af flere flyselskaber fra Københavns Lufthavn. SAS fløj på ruten frem til slutningen af sommertrafikprogrammet i 2017, og herefter var den ubetjent i flere måneder.

I marts 2018 åbnede Air Pristhina en rute fra den danske hovedstadslufthavn til Pristina, og flyene på ruten blev opereret af tyske Germania. Fem dage senere åbnede også Norwegian en rute mellem de to byer. Air Pristhina fløj hver lørdag, mens Norwegian betjente ruten både hver onsdag og lørdag.

I øjeblikket er der ingen direkte flyruter mellem København og Pristina, men indbyggere i Øresundsregionen kan således se frem til Eurowings-ruten fra Malmø fra 28. juni 2021.

 

Relaterede artikler:

Småland-lufthavn tiltrækker Lufthansa-selskab

Norwegian vil også flyve til Pristina

Germania skal flyve tidligere SAS-rute fra CPH