En Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Flyselskab på vej op i fart

Norwegians trafiktal for juni er stadig påvirkede af rejserestriktionerne. I juni fløj 225.509 passagerer med selskabet, hvilket omtrent er en fordobling i forhold til sidste år.

Det går fremad for Norwegian, viser trafiktallene for juni. 225.509 passagerer fløj med selskabet i den første af sommermånederne. Det er næsten dobbelt så mange som i samme periode sidste år, hvor 113.004 fløj med selskabet.

Omvendt er man ikke så gode til at fylde flyene som i juni 2020. Belægningsgraden i juni i år lå på 62,9 procent, hvilket er en nedgang på 25 procentpoint sammenlignet med sidste år, hvor loadfaktoren var på 86,1 procent.

Det hænger sammen med, at Norwegian har øget sin kapacitet markant i forhold til juni 2020. Den totale kapacitet er steget med 182 procent, mens antallet af passagerer er steget med 102 procent.

Flere bestillinger
Selskabet oplever en mærkbar stigning i antallet af bestillinger, hvilket skal ses i sammenhæng med, at en større andel af befolkningen er vaccineret, og at myndighederne har blødt op i rejserestriktioner og karantænebestemmelser.

I løbet af juli vil antallet af fly og ruter gradvist øges. I Danmark udvidede Norwegian i juni antallet af ruter fra Københavns Lufthavn fra tre til syv.

Siden er det gået slag i slag med at sende fly i luften, og i den kommende uge sender Norwegian fly afsted til 27 destinationer fra København. Et tal, der i begyndelsen af august stiger til 36.

Norwegian har også øget antallet af afgange fra Aalborg Lufthavn, hvor der udover København står Mallorca og Malaga på programmet, ligesom selskabet er vendt tilbage til Billund Lufthavn med en rute til Oslo.

Tilpasser sig efterspørgslen
”Med den fortsatte og gradvise åbning af samfundet stiger antallet af bookinger uge for uge. For at imødekomme efterspørgslen har vi genoptaget flyvninger til flere populære destinationer i Europa. Vi vil fortsat tilpasse ruteudbuddet til den stigende efterspørgsel efter rejser til sommer og i efteråret og den kommende vinter,” siger koncernchef i Norwegian, Geir Karlsen.

Norwegian havde 15 fly i drift i juni. I alt gennemførte Norwegian 99,9 procent af de planlagte flyvninger i juni, og heraf var punktligheden på 94,1 procent.

 

Relaterede artikler:

Norwegian vil ansætte 200 på ny dansk base

Norwegian nedjusterer sommerprogram fra CPH

Norwegian vender tilbage til Billund