Flyselskab sælger 1.000 drinksvogne fra Boeing 747

I sommer sendte Qantas de sidste Boeing 747 på pension, og nu får australierne mulighed for at købe drinksvogne til 4.400 kroner stykket fra de ikoniske jumbojetter.

De har rullet adskillige kilometer frem og tilbage på de smalle gange i 10 kilometers højde mellem tusindvis af mennesker – og de har leveret enorme mængder af forfriskninger.

Men nu er det endegyldigt slut for de karakteristiske drinksvogne på Boeing 747 hos Qantas. Det australske flyselskab sendte de resterende fly af denne type på pension i sommer, og nu har australierne chancen for at erhverve sig et minde for livet.

Qantas har nemlig besluttet at åbne for salg af 1.000 drinksvogne, der er fyldt med en række produkter såsom champagne og australsk hvidvin og rødvin. Vognene blev fjernet fra jumbojetterne, inden de blev fløjet til Mojave-ørkenen i Californien.

Gennem tiden nåede Qantas at operere i alt 65 Boeing 747 – også kendt som ”Queen of the Skies”. De sidste jumbojetter blev stillet på jorden under coronakrisen og sendt på pension seks måneder tidligere end planlagt, og den australske befolkning tog en vemodig afsked med flyene i juli.

Indholdet i hver af de 1.000 drinksvogne, der er til salg. (Foto: Qantas)

Stor efterspørgsel på Boeing 747-genstande
Boeing 747 er historie hos Qantas, men flyselskabet har ønsket tilbyde folk et helt særligt, fysisk minde fra de ikoniske dobbeltdækkerfly. Og derfor kommer drinksvognene nu til salg på flyselskabets hjemmeside.

”Disse elskede vogne tjente Qantas og vores kunder godt under deres verdensrejser til lige fra London og Los Angeles til Singapore og Santiago, hvor de hver havde gennemsnitligt 2.000 flyvninger. Selvom vi ikke længere har brug for dem, har de stadig liv i sig – især for dem, der påskønner samlerobjekter fra luftfart og har øje for design,” siger Phil Capps, service- og produktdirektør hos Qantas.

”Der har været stor efterspørgsel efter mindegenstande fra Qantas 747, og hyppigt rejsende har udtrykt stor interesse for at konvertere den skræddersyede drinksvogn til alt fra lampestander til opbevaringsenhed. Det faktum, at de leveres fuldt udstyret med nogle af Qantas’ mest populære serviceydelser om bord, vil forhåbentlig inspirere til noget højtflyvende sjov derhjemme.”

Næsten 100 flasker vinnydelse
Drinksvognene fra Boeing 747 indeholder hver især 40 hvidvins-miniflasker og 40 rødvins-miniflasker samt én flaske champagne fra Business Class-kælderen. Herudover indeholder vognene to Business Class-udstyrssæt med forskellige personlige produkter og ét Sheridan-tæppe lavet i 100 procent kæmmet bomuld udelukkende produceret til First Class. Sidst, men ikke mindst, er der to nattøjssæt i forskellige størrelser.

Qantas sælger drinksvognene i to størrelser, hvor den mindste koster 974,7 australske dollar inklusiv levering, eller hvad der svarer til 4.385 kroner. Den større vogn, som der kun er et lille antal af, koster 1.474,7 australske dollar, svarende til 6.635 kroner. Qantas leverer kun vognene ud til de største australske byer.

Australierne fik en enestående mulighed for at tage afsked med Qantas’ Boeing 747, da flyselskabet tilbød i alt tre afskedsflyvninger, der fik navnet ”Jumbo Joy Flights”. Flyvningerne på en times varighed fandt sted fra Sydney, Brisbane og Canberra i løbet af juli.

 

Relaterede artikler:

Første ”farvelflyvning” med Qantas Boeing 747

Rolls-Royce overtager Boeing 747 fra Qantas

Disse flyselskaber har fortsat Boeing 747