Samsung Galaxy Note 7.

Flyselskaber forbyder Samsung-mobiltelefon om bord

SAS og en række andre flyselskaber har med øjeblikkelig virkning udstedt forbud mod at benytte eller oplade Samsung Galaxy Note 7 mobiltelefoner om bord på flyene.

SAS og en lang række flyselskaber over hele verden har i løbet af weekenden forbudt brugen af Samsung-telefoner af typen Galaxy Note 7 på flyvninger. Det er således udstedt forbud mod at have telefonerne tændt samt være under opladning i flyene, ligesom det heller ikke er tilladt at medbringe denne type telefon i indchecket bagage.

Forbuddet kommer søm følge af en advarsel, som de de amerikanske luftfartsmyndigheder FAA (Federal Aviation Administration) udsendte i fredags, hvor der blev opfordret til at undlade brugen af telefonen i flyene, efter at det er kommet frem, at der har være en række hændelser, hvor telefonen er brudt i brand.

SAS har valgt at gå endnu længere end FAA, idet der hos det skandinaviske flyselskab er tale om et forbud og ikke blot en advarsel.

“SAS har valgt at sætte sikkerheden i højsædet og har besluttet at forbyde brugen af eller opladning af denne telefon om bord på vores fly, som en forebyggende sikkerhedsforanstaltning,” skriver selskabet i en intern meddelelse.

Også flyselskaber som British Airways, Lufthansa, Airberlin og Norwegian har valgt samme linje som SAS med et regulært forbud.

2,5 mio. telefoner i markedet
Udbredelsen af telefonen er dog stadig begrænset, da den blev lanceret den 19. august i år. Allerede den 2. september valgte Samsung frivilligt at tilbagekalde alle Galaxy Note 7-telefoner, og på dette tidspunkt var der solgt 2,5 mio. enheder.

Det er tilsyneladende en fejl i telefonens lithium-ion batteri, der har gjort telefonen særdeles brandfarlig. Da man startede tilbagekaldelsen af telefonerne for 10 dage siden, blev det da også erkendt.

“Der har været en mindre fejl i batteriets produktionsproces,” sagde Dongjin Koh, Samsung direktør for mobiltelefonenhederne. Han tilføjede samtidig, at “kvalitetskontrollen i produktionsprocessen tilsyneladende ikke har været tilstrækkelig.”

Samsung er verdens største mobilproducent målt på markedsandele. Herefter følger Apple og Huawei. FAA-advarslen barberede i fredags 10 mia. dollars – eller godt 67 mia. danske kroner – af markedsværdien for den sydkoreanske multinationale konglemoratvirksomhed.

 

Relaterede artikler:

Brændende mobiltelefon tvang fly til landing

Mobiltelefoner skabte utryghed på fly