Flyselskaber suspenderer ruter til Irak og Iran

Flere flyselskaber har aflyst flyvninger til både Irak og Iran, mens andre selskaber omlægger ruter og flyver uden om Iran. Heriblandt Singapore Airlines-ruten fra København.

Flere flyselskaber har suspenderet ruter til Irak og Iran efter det iranske angreb natten til onsdag på den irakiske luftbase Ain Al-Asad, som huser amerikanske og andre udenlandske soldater.

Det iranske angreb kommer som hævn for USA’s drab på den øverste iranske general Qasem Soleimani i Baghdad lufthavn i sidste uge.

Både Emirates og Flydubai aflyste onsdag afgange til Iraks hovedstad Bagdad. Flydubai fløj onsdag morgen dog fortsat til byerne Basra og Najaf i Irak.

EgyptAir suspenderede allerede tirsdag selskabets flyvninger til Bagdad i tre dage af sikkerhedsmæssige årsager. Endvidere har Gulf Air fra Bahrain indstillet sine flyvninger til den irakiske hovedstad efter drabet på Qasem Soleimani.

”Vi overvåger nøje udviklingen og er i tæt kontakt med de relevante myndigheder med hensyn til vores flyoperationer og vil foretage yderligere operationelle ændringer, hvis det er nødvendigt,” siger en talsmand for Emirates til mediet Arabian Business.

Iran-ruter suspenderet
Lufthansa meddelte onsdag, at det suspenderer sine flyvninger til både Irans hovedstad Teheran og den irakiske by Erbil. Også Air France, British Airways, Etihad Airways, Air Asia og Ukraine International Airlines har på ubestemt tid indstillet flyvningerne til Teheran.

De amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) har endvidre forbudt USA-registrerede flyselskaber at flyve over Irak og Iran samt Den Persiske Golf og Oman-bugten efter raketangrebet på amerikanske styrker i Irak.

Rute fra København til Singapore påvirkes
Flyselskaber fra en række andre lande er ligeledes begyndt at flyve uden om iransk luftrum som følge af det iranske raketangreb.

Både Singapore Airlines, Air Canada, Srilankan Airlines, Malaysia Airlines og EVA Air har ændret deres ruter for at undgå iransk luftrum.

Singapore Airlines siger i en erklæring, at selskabets flyvninger ind og ud af Europa er blevet omdirigeret fra det iranske luftrum og tilføjede, at det overvåger situationen nøje og om nødvendigt vil foretage passende justeringer af selskabets ruter.

Ændringen hos Singapore Airlines påvirker blandt andet ruten mellem København og Singapore med rutenummer SQ 351, hvor selskabets Airbus A350-900 normalt flyver over iransk luftrum på en del af ruten. Nu flyves der i stedet en nordligere rute over Rusland, Usbekistan, Tadsjikistan og Afghanistan.

 

Relaterede artikler:

Flytrafik omlægges som følge af Iran-konflikten

44 dage i Iran

Stribevis af rutelukninger til Iran