Flyv grønt – direkte fra Jylland

SUN-AIR vurderer, at CO2-forbruget kan reduceres væsentligt ved at vælge direkte ruter fra Jylland – i stedet for mellemlanding i København.

FN´s klimakonference i København nærmer sig med hastige skridt. Det betyder, at mange virksomheder og organisationer får større fokus på klima og miljø.

Således også luftfartsselskabet SUN-AIR, der i en pressemeddelelse ønsker at gøre jyske flypassagerer opmærksom på, at man skåner miljøet mærkbart ved at vælge direkte flyvninger.

Med udgangspunkt i en kalkulator fra den Internationale Sammenslutning af Civile Luftfartsselskaber (ICAO) har SUN-AIR beregnet CO2-udslippet på nogle af selskabets ruter fra Jylland til europæiske storbyer.

SUN-AIR D38

En beregning foretaget på ruten fra Billund til Bruxelles viser, at der udledes 186 kilo CO2 pr. passager på en direkte returflyvning, hvorimod en mellemlanding bringer udslippet op på 293 kilo.

I et andet eksempel har SUN-AIR valgt ruten mellem Aalborg og Oslo. Her bliver der forbrugt 110 kilo for en returrejse på den direkte rute til Oslo, mens udslippet er hele 258 kilo, hvis rejsen går via Københavns Lufthavn. Det svarer til en reduktion på 58 %, hvis den direkte rute fra Aalborg vælges. Tilsvarende er der en reduktion på omkring en tredjedel, hvis der flyves med SUN-AIR direkte fra Aarhus til Oslo fremfor omvejen via København.

“Den store miljøgevinst hentes ved, at man ikke skal op og ned flere gange. Det er især ved takeoff, at brændstofforbruget er stort. Når man først er kommet op i flyvehøjde, er det ikke så meget brændstof, at motorerne forbruger,“ fortæller Kristian Tvergaard, der er underdirektør i SUN-AIR of Scandinavia.

SUN-AIR har direkte afgange mellem Jylland og europæiske storbyer som Paris, Bruxelles, London, Stockholm, Oslo, Gøteborg, Helsinki, Manchester og Düsseldorf.