Et Airbus A321-fly fra JetBlue lander i Oakland. Foto: Bill Larkins / Wikimedia Commons.

Flyv næsten privat med JetBlue

Det amerikanske lavprisselskab JetBlue laver codeshare-samarbejde med semi-privatfly selskab i Californien.

Det amerikanske lavprisselskab JetBlue går nye veje og planlægger at sælge pladser på korte, semi-private flyvninger i det vestlige USA.

JetBlue meddelte mandag, at det har indgået en aftale om et codeshare-samarbejde med JetSuiteX, som er et søsterselskab til det californiske selskab JetSuite, der tilbyder private charterflyvninger med jetfly.

Moderne Embraer-fly
JetSuiteX markedsfører sig med sloganet ”Semi-Private Flying, Not-So-Private Fares” og tilbyder daglige flyvninger fra Burbank i Californien til San Jose, Oakland og Concord samt til spillebyen Las Vegas i Nevada.

Selskabet har en mindre flåde af moderne 30-sæders Embraer 135 jetfly. Burbank er også en af JetBlues destinationer i Californien.

JetBlue er det sjettestørste amerikanske flyselskab og flyver til over 100 destinationer i USA, Mexico, Caribien og Latinamerika. Selskabet blev stiftet i 1998 og har i dag en flåde på over 240 fly.

JetBlue-flåden består især af Airbus A320 og A321 samt 60 Embraer E190-fly. JetBlue står til at modetage 60 nye A321neo fra 2019 med en option på at ændre ordren til A321LR, som har en længere rækkevidde og kan åbne for flere langruter.

Selskabet fløj i 2016 med over 38 millioner passagerer og har dermed mere end fordoblet sit passagertal i løbet af 10 år.

Qatar Airways er investor
JetBlue investerede i 2016 i JetSuite, og i begyndelsen af april i år købte Qatar Airways ligeledes en ukendt andel af det amerikanske selskab, der opererer med en flåde af private jetfly af typerne Embraer Phenom 100, Embraer Legacy 650 og Embraer 135.

Mens JetBlue i gennemsnit har 925 flyvninger om dagen, har semi-privatfly selskabet JetSuiteX blot omkring 750 flyvninger om måneden. JetSuite tilbyder også pop-up ruter til begivenheder som den store, årlige musikfestival Coachella, som netop har fundet sted i Californien.

Relaterede artikler:

JetBlue frygter omvendt Norwegian-sag

JetBlue kommer først til Cuba

Amerikansk lavprisselskab lun på Europa