Boeing 747-400-flyet med registrering HZ-WBT7 fra saudiarabiske Kingdom Holding Company. Foto: Markus Eigenheer, CC 2.0

Fodboldstjerne blev hentet til ny klub i Boeing 747

Fodboldstjernen Neymar blev forleden hentet i Paris i en Boeing 747, da han skulle flyve ned til sin nye klub i Saudi-Arabien. Brasilianeren har to privatfly og en helikopter til rådighed.

Når store stjerner, kendisser, højtstående politikere og så videre flyves rundt i verden, gøres det ofte med privatfly i mindre varianter. Men det er tilsyneladende ikke altid tilfældet.

Således kunne den brasilianske fodboldstjerne Neymar forleden gå om bord i selveste ”Queen of the Skies”, der nærmere bestemt er en Boeing 747. Det var det saudiarabiske selskab Kingdom Holding Company, der havde sendt en jumbojet til Le Bourget-lufthavnen i Paris for at fragte Neymar til sin nye klub i Saudi-Arabien. Det skriver Simple Flying.

Der var tale om flyet med registrering HZ-WBT7, der 18. august lettede fra Paris med kurs mod Riyadh King Khalid International Airport. Boeing 747-400-flyet afgik klokken 12.52 lokal tid og ankom knap seks timer senere til Saudi-Arabien.

Jumbojetten er et 31 år gammelt VIP-konfigureret fly, der siden juli 2005 har været hos det saudiarabiske selskab. Tidligere har flyet været en del af Air China. Kingdom Holding Company har base i Riyadh og har foretaget flere investeringer i den saudiarabiske luftfart.

Flåde af private luftfartøjer
Mens 31-årige Neymar kunne boltre sig i aldeles luksuriøse omgivelser i Boeing 747-flyet på vej mod Mellemøsten, fulgte tusindvis af nysgerrigere brugere med på flyvningen hos flysporingstjenesten Flightradar24. På tidspunktet for turen var flyvningen sågar den mest fulgte hos tjenesten.

Ved landing i Riyadh blev der afholdt en stor reception for Neymar, der i de næste to år skal spille for klubben Al Hilal. Fodboldstjernen, der har skiftet fra Paris Saint-Germain, står angiveligt til årligt at modtage hele 1,2 milliarder kroner i løn.

Under opholdet i Saudi-Arabien har Neymar en flåde af private luftfartøjer stående til sin rådighed. Således har fodboldspilleren to privatfly og én helikopter stående klar. Der er tale om en Embraer Phenom 100 og en Cessna Citation 680 samt en Eurocopter EC130B4.

Får stor kritik på sociale medier
At Neymar blev fløjet til Saudi-Arabien i en Boeing 747 har imidlertid vakt harme på sociale medier, hvor flere brugere raser over, at fodboldstjernen blev fragtet til sin nye klub i et unødvendigt stort og luksuriøst fly.

’Hvis du cykler hver dag resten af dit liv, vil du formentlig kompensere 0,0001 % af Neymars private flyvninger,’ skriver en bruger på det sociale medie X ifølge B.T.

Flere brugere raser ifølge det danske medie over den saudiarabiske fodboldklub, der valgte at sende en Boeing 747 til Paris for at hente én enkelt spiller. ’Skamfuldt’, lyder det således fra flere iagttagere. Neymar har ikke reageret på angrebene fra de mange utilfredse og harmfulde personer.

Storklub fløj til Asien i Boeing 747
Mens Neymar altså havde en hel jumbojet for sig selv, måtte spillerne fra Manchester City forleden dele en jumbojet. Den engelske storklub fløj nemlig i juli på træningslejr i Asien i en chartret Boeing 747-400 fra Atlas Air. Turen gik forbi Tokyo og Seoul inden returflyvningen til England.

Det 24 år gamle fly, som stjernespillerne fra Manchester City fløj i, var en VIP-konfigureret udgave med i alt kun 189 sæder. Sæderne var fordelt med 10 på First Class, 143 på Business Class samt kun 36 sæder på Economy Class.

Atlas Air er et amerikansk selskab, der primært beskæftiger sig med fragtflyvninger. Flytyperne omfatter Boeing 737 (otte styk), Boeing 747 (52 styk), Boeing 767 (26 styk) samt Boeing 777 (tre styk).

Herunder en video fra brugeren Dexerto på det sociale medie X, hvor Neymar ses foran Boeing 747-flyet:

Relaterede artikler:

Barca-stjerner står for sikkerhedsdemo

Fodboldklub på træningstur i Boeing 747

Kun seks passagerflyselskaber med Boeing 747