Følg alle Dreamlinere-fly live

Nu er det muligt at få en konstant opdatering af, hvor de omkring 60 leverede Dreamliner-fly konstant befinder sig over hele verden.

Efter Dreamlinerens mere end tre måneder lange flyveforbud i starten af året, gør Boeing nu alt hvad de kan for at fortælle historien om, at alt er normalt igen og at Boeing 787 Dreamliner-flyene flyver stabilt.

Seneste skud på stammen er et lækkert interaktivt kort på en Boeing-hjemmeside. Kortetgør det muligt at følge alle de Dreamlinere, der er i luften verden over på et givet tidspunkt. Kortet kan meget mere end de kort man kender fra Flightradar24 og lignende. For her kan man blandt andet følge det enkelte fly og komme helt tæt på med en 3D-gengivelse af flyets færd i luften i en animation, der vises med cirka 30 minutters forsinkelse. Det er sågar muligt at se en grafisk gengivelse af det landskab, som passagererne i det pågældende fly flyver henover.

Kortet er udviklet i samarbejde med Google Earth, og det er da også muligt at få det store globale overblik på en roterende globus, hvor alle de Dreamlinere, der er i luften netop nu, bevæger sig rundt. Og med et enkelt tryk flyver man helt tæt på flyet og kan følge det i en 3D-gengivelse, hvor det er muligt at se flyet fra alle vinkler. Og på en liste i højre side kan man hele tiden følge med i hvor flyene er på vej hen og lynhurtigt hoppe videre til et nærbillede af en anden flyvende Dreamliner et sted i verden.

Hele to i Paris
Også på andre fronter gør Boeing hvad de kan for at vise flyet frem og genvinde noget af den begejstring og hype, der var omkring Dreamlinerne før flyveforbuddet i januar. På Paris Airshow for fjorten dage siden stillede Boeing således med hele to Dreamlinere.

Et fly fra Qatar Airways var udstillet på jorden og gav interesserede muligheden for at kigge inden for. Og ved eftermiddagenes flyopvisninger tiltrak en Dreamliner fra Air India sig stor opmærksomhed.