Første A321neo med 239 sæder til Wizz Air

Lavprisselskabet Wizz Air har modtaget det første af en lang række A321neo-fly fra Airbus. Flyet er udstyret med 20 sæder mere end standardudgaven.

Det fremadstormende østeuropæiske lavprisselskab Wizz Air har en stor ordre hos Airbus på nye fly i A320-familien. Ordren lyder på i alt 256 A320neo og A321neo-fly samt fem A321ceo, og selskabet har netop fået leveret den første nye A321neo.

A321neo-flyene leveres til Wizz Air i en enkelt klasse konfiguration med hele 239 sæder. Det er det absolut maksimale antal sæder, der kan presses ind i en A321neo og cirka 20 sæder mere end normalt i en enkelt klasse konfiguration. Som følge af de mange sæder er flyet udstyret med to ekstra nødudgange placeret over vingerne.

En game-changer for Wizz Air
”Vi er overbeviste om, at A321neo vil være en game-changer for Wizz Air, mens vi fortsætter med at vokse i et brancheførende tempo og udvider vores marked i Europa. Dette fly vil med dets nye teknologi gøre det muligt for os at blive et af de grønneste flyselskaber, samtidig med at vores driftsomkostninger sænkes,” sagde Wizz Airs koncernchef József Váradi ved overdragelsesceremonien på Airbus-fabrikken i Hamborg.

Wizz Air har i dag en flåde på 108 Airbus A321- og A32- fly, og med ordrer på i alt 261 nye fly fra A320-familien er Wizz Air den største kunde på verdensplan til denne type Airbus-fly.

Mange ruter til København og Billund
Wizz Air ekspanderer kraftigt i disse år – blandt andet med ruter til Danmark. Senest har selskabet annonceret en rute fra Kutaisi i Georgien til Københavns Lufthavn, hvilket er den ottende Wizz Air-destination i CPH.

Wizz Air flyver endvidere fra København til Sofia og Varna i Bulgarien, Skopje i Makedonien, Chisinau i Moldova, Sibiu i Rumænien samt Kiev og Lviv i Ukraine.

Selskabet flyver også til Billund Lufthavn hvorfra der er forbindelse med Wizz Air til Wien i Østrig, Tuzla i Bosnien-Hercegovina, Vilnius i Litauen, Gdansk, Krakow og Warszawa i Polen, Bukarest, Cluj-Napoca, Iasi og Timisoara i Rumænien samt Kiev i Ukraine.

Relaterede artikler:

Wizz Air overvejer britiske ruter til Rusland

Wizz Air annoncerer rute nummer 100 i Norden

Københavns Lufthavn får flyrute til Georgien