Thomas Woldbye, topchef i London Heathrow Airport. (Foto: Heathrow Airports Limited | PR)

Første dag i spidsen for Heathrow Airport

Thomas Woldbye, tidligere administrerende direktør i Københavns Lufthavn, overtog onsdag ledelsen i Heathrow Airport. Han skal gøre lufthavnen til en af de 10 bedste i verden.

Det kom bag på mange, da CPH’s administrerende direktør Thomas Woldbye, efter 12 år i spidsen for den danske hovedstadslufthavn, i slutningen af juni blev præsenteret som den nye kandidat til at overtage posten som koncernchef i Heathrow Airports Limited efter John Holland-Kaye.

Det er et af de mest prestigefyldte jobs i international luftfart, da den ikoniske storlufthavn i London er et af de verdens mest centrale trafikknudepunkter. Thomas Woldbye er med jobskiftet samtidig gået fra at have ansvaret for en lufthavn i Danmark med 30 millioner passagerer til en lufthavn, der i 2019 – før coronapandemien -repræsenterede 80 millioner passagerer og var Europas største.

Onsdag var den første dag, hvor Thomas Woldbye kunne sætte sig til rette i chefstolen efter overleveringen fra forgængeren, og dermed er han klar til at indlede et nyt karrieremæssigt kapitel samt et nyt kapitel for den britiske storlufthavn, der har ambitioner om at sikre sig en plads i den globale top 10.

Største arbejdsplads i Storbritannien
Den første dag som øverste chef for lufthavnen blev brugt til at møde en lang række nye kolleger i lufthavnen, der er den største arbejdsplads i Storbritannien med omkring 75.000 ansatte i lufthavnsselskabet og de mange virksomheder, der opererer i lufthavnen.

En af de første opgaver bliver at føre planerne ud i livet i forhold til at opgradere de eksisterende faciliteter og sikre et nyt bagagesystem til Terminal 2. Heathrow Airport råder over fire terminaler, henholdsvis Terminal 2, 3, 4 og 5, hvorfra 89 flyselskaber betjener 214 destinationer i 84 lande.

Med 192 standpladser betjent med jetbroer samt 97 remote standpladser er det en lufthavn, der fylder godt i landskabet. Samlet er lufthavnens areal på 1.227 hektarer, hvilket svarer til 12,3 kvadratkilometer.

Lufthavnen har kun to hovedbaner på henholdsvis 3.902 meter og 3.658 meter, men med en bredde på 50 meter er de i stand til at modtage verdens største passagerfly, Airbus A380.

Skal mødes med interessenterne
I de kommende uger er det planen, at Thomas Woldbye skal lære de mange interessenter omkring lufthavnen at kende, herunder flyselskaber, ground handling-virksomheder samt andre interessenter på tværs af bæredygtighed, erhvervsliv og politik.

Den nye topchef giver da også udtryk for, at han ser frem til at komme i arbejdstøjet.

“Storbritannien har allerede en hub-lufthavn, som misundes i store dele af verden. Mens jeg bruger mine første dage på at lære mine kolleger og Team Heathrow-partnere at kende, der gør det til en succes, vil jeg se, hvordan vi kan gøre Heathrow endnu bedre for vores kunder og den britiske økonomi. Jeg er ydmyg over at få muligheden for at tage udfordringen op, og jeg er glæder mig til at komme i gang,” lyder det fra Thomas Woldbye.

 

Relaterede artikler:

Topchef: ‘Heathrow er tilbage på sit bedste’

Woldbye var den mest fremtrædende kandidat

Thomas Woldbye ny topchef i Heathrow Airport