Administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn. (Foto: CPH | PR)

Thomas Woldbye ny topchef i Heathrow Airport

Efter 12 år i spidsen for Københavns Lufthavn forlader Thomas Woldbye den 30. september stillingen som administrerende direktør for at bliver direktør i en af Europas største lufthavne.

Thomas Woldbye har opsagt sin stilling som administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S og fratræder den 30. september 2023.
 
Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.
 
Fratrædelsen sker, da Thomas Woldbye i stedet har fået tilbudt en stilling som administrerende direktør i London Heathrow Airport, der før coronapandemien var Europas største lufthavn.
 
“Jeg er meget ked af at modtage nyheden om Thomas Woldbyes opsigelse, men jeg har stor respekt og forståelse for hans beslutning om at acceptere tilbuddet om at blive administrerende direktør i Heathrow Lufthavn. Thomas Woldbye har været en særdeles succesfuld administrerende direktør for Københavns Lufthavne A/S,” siger bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen.
 
12 år med op- og nedture
Fra hovedperson lyder det, at timingen naturligvis ikke er perfekt, hvad det sjældent er på topchefniveau, men den afgående direktør føler, at han efterlader en lufthavn i god gænge til sin efterfølger.
 
“Der er aldrig et godt tidspunkt at stoppe, men vi er igennem de værste følger af corona. Lufthavnen er i en god position til fuld genetablering med robuste planer for fremtiden. Jeg er stolt af, hvor meget vi har opnået og over den lufthavn, jeg overlader til mine efterfølgere. Det har været nogle fantastiske år med både op- og nedture, men altid med fokus på kunderne, fremtiden, kvalitet og lufthavnens rolle i samfundet sammen med de mange mennesker, som får det hele til at ske”.
 
Københavns Lufthavn har – i lighed med andre større internationale lufthavne – haft en hård tid under coronapandemien, og det gælder også i Heathrow Airport, hvor Thomas Woldbye fremover skal udfolde sine talenter. Han håber dog, at teamet i CPH kan sikre, at den danske hovedstadslufthavn også fremover kan fastholde sin position.
 
“Jeg er trist over at skulle sige farvel til alle mine kollegaer, men jeg har fuld tillid til, at de vil fortsætte deres målrettede arbejde med at sikre en lys og spændende fremtid for Københavns Lufthavne A/S”. 
 
Næsten tre gange flere passagerer end i CPH
Før coronapandemien var London Heathrow Airport den største lufthavn i Europa med 80,1 millioner passagerer, mens Københavns Lufthavn rangerede på en 14. plads med 30,3 millioner passagerer.
 
I 2022 var 61,6 millioner passagerer vendt tilbage til den britiske storlufthavn, mens CPH blot nåede 22,1 millioner.
 
Hos Heathrow Airport afløser Thomas Woldbye den hidtidige administrerende direktør John Holland-Kaye, der i februar bebudede, at han ønskede at fratræde i løbet af 2023.
 
 
Relaterede artikler: