En ATR 72-600 fra Danish Air Transport (DAT): Foto: Danish Air Transport

Første DAT-rute fra Aarhus Lufthavn

I sommeren 2020 åbner Danish Air Transport en direkte forbindelse fra Aarhus til Bornholm, hvilket er selskabets første rute fra den østjyske lufthavn.

Danish Air Transport (DAT) har besluttet at sætte Aarhus Lufthavn på rutekortet fra den kommende sommer.

Lufthavnen får en direkte rute til solskinsøen Bornholm, og passagererne hos DAT kan gøre brug af sommerruten i højsæsonen – helt præcis fra den 2. juli til den 9. august 2020. Ruten er DATs første fra Aarhus Lufthavn.

”Vores strategiske fokus på at udvide rutenettet har nu nået Bornholm. I tråd med østjydernes efterspørgsel har vi valgt at åbne ruten til Bornholm i samarbejde med DAT,” siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Lufthavn, i en pressemeddelelse.

”Ruten vil gavne de mange rejsende, der hvert år holder sommerferie på Bornholm, som nu har mulighed for at flyve direkte fra Aarhus Lufthavn til Rønne Lufthavn på Bornholm.”

Tre ugentlige afgange
Mange chartergæster er gennem årene fløjet fra Aarhus Lufthavn til sydlige himmelstrøg med DAT, men det er således første gang, selskabet får en rute fra den østjyske lufthavn.

”Danskerne vælger i stigende grad at tage på ferie til Bornholm. Den nye rute fra Aarhus Lufthavn betyder, at endnu flere danskere kan nyde en idyllisk sommerferie på solskinsøen. Hos Destination Bornholm er vi glade for, at DAT og Aarhus Lufthavn ser gode muligheder i Bornholm som feriedestination for de jyske feriegæster,” siger Pernille Kofod Lydolph, administrerende direktør for Destination Bornholm.

DAT vil have afgange fra Aarhus Lufthavn til Bornholm på torsdage, lørdage og søndage med returflyvninger samme dage. Flyvetiden er på 65 minutter med selskabets ATR-fly.

I forvejen har DAT ruter til Bornholm fra Aalborg Lufthavn, Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn. Ruten fra den danske hovedstad er helårlig, mens Aalborg-ruten blev lanceret senest af de tre ruter i sommeren 2017.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn får indenrigsrute til Bornholm

DAT etablerer sommerrute fra Bornholm til Billund

DAT vil flyve fra Bornholm til Tyskland