Første flyvning til Tel Aviv

Cimber Sterling gennemførte mandag selskabet første ruteflyvning til en destination udenfor Europa. Den nye destination hedder Tel Aviv og er Israels næststørste by og landets handels- og finanscentrum.

Mandag den 1. november var en særlig dag for Cimber Sterling. Selskabet sendte sit første rutefly afsted til en destination udenfor Europa. Målet var Tel Aviv, der er Israels næststørste by.

”Tel Aviv er en destination, der henvender sig både til forretningsrejsende og fritidsrejsende i hele Skandinavien. Vi er det eneste selskab, som beflyver Israel fra Danmark i vinterhalvåret, og vi forventer, at en lang række turister vil besøge denne spændende destination, samtidigt med at forretningsfolk får en direkte forbindelse,“ udtaler kommerciel direktør Lars Bording fra Cimber Sterling.

Interessen for den nye rute har været ganske stor. Således var der næsten udsolgt på den første afgang fra Københavns Lufthavn.

“Ruten sælger godt, så det ser ganske fornuftigt ud,“ fortæller Lars Bording til CHECK-IN.dk. “Det er naturligvis ikke uden udfordringer at starte en rute op, hvor vi skal sælge tre ugentlige afgange, så vi forventer naturligvis en vis indkøringsperiode.“

Cimber Sterling har fået tilknyttet en General Sales Agent (GSA), der skal varetage salg og markedsføring af ruten på det israelske marked. Dette er ikke normal praksis på selskabets udestationer, men trafikpotentialet fra Israel til det skandinaviske marked er betydelig, hvorfor det formentlig vil være en god beslutning. Herudover har Cimber Sterling indgået en code-share aftale med SAS, således at ruten kan markedsføres i hele Skandinavien.

Cimber Sterling flyver tre gange ugentligt med Boeing 737-700 med plads til 148 passagerer. Tidtabellen er følgende:

Mandag, onsdag og fredag: København-Tel Aviv: 11.25 – TLV 16.40
Mandag, onsdag og fredag: Tel Aviv-København: 17.40 – CPH 21.20

Åbningen af ruten medførte et sjældent set presseopbud til den type åbningsflyvninger. Herudover havde Israels ambassadør i Danmark, Arthur Avnon, mandag aften inviteret presse og særligt indbudte til en reception på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers for at fejre den direkte flyforbindelse mellem Danmark og Israel.

Foto: Mandag den 1. november ankom det første Cimber Sterling rutefly til Ben Gurion lufthavnen i Tel Aviv.