Første joint-venture fly til Singapore

Den nye joint-venture aftale mellem SAS og Singapore Airlines trådte i kraft den 1. februar, og det blev markeret i lørdags, før SQ351/SK8001 satte kursen mod Singapore med 276 passagerer om bord.

Det var et næsten udsolgt fly, som Singapore Airlines og SAS i fællesskab sendte afsted fra København mod Singapore lørdag den 2. februar. Ikke færre end 276 af i alt 285 sæder på Boeing 777-200ER flyet var besat, da SQ351 for første gang fløj som SK8001 under det nye joint-venture samarbejde mellem de to selskaber.

Fra Singapore Airlines var General Manager i Skandinavien og Finland, Alastair HayCampbell mødt op for at sende flyet afsted, mens SAS-kollegaen Håkan Olsson, der erGeneral Manager hos SAS i South East Asia, gav en hjælpende hånd med.

Joint-venture aftalen mellem Singapore Airlines og SAS blev formelt indgået i maj måned sidste år, men kunne først præsenteres i november måned, da det tog længere tid end forventet at få myndighedsgodkendelserne på plads.

Det nye samarbejde indebærer, at Singapore Airlines opjusterer fra tre til fem ugentlige afgange mellem København og Singapore. Det vil dog først ske fra den 2. april. Samtidig vilSAS justere selskabets tilslutningsfly fra Norge, Sverige og Finland til København, således at der bliver attraktive gennemgående forbindelser til Singapore, og derfra videre i Asien og til Australien / New Zealand på det asiatiske selskabs omfattende rutenetværk.

“Det er en stor glæde for os at kunne sende det første joint-venture fly afsted fra København til Singapore, nu da myndighedsgodkendelserne er blevet opnået til vores omfattende partnerskab med SAS. Vi ser frem til at udbygge båndene til SAS, således at vi fremover kan tilbyde endnu flere rejsemuligheder for vores kunder,“ udtaler Paul Tan, der er Regional Vice President Europe for Singapore Airlines.

Overvejer rute fra Stockholm
Samarbejdet mellem Singapore Airlines og SAS er ikke nyt. Begge selskaber er medlemmer af Star Alliance, og siden december 2010 har der været et codeshare-samarbejde, der har omfattet SAS-ruter fra Helsinki, Oslo og Stockholm til København samt på Singapore Airlines´ rute mellem Singapore og Bangkok.

Selskaberne oplyser, at nye codeshare muligheder i øjeblikket vurderes af begge parter, ligesom nye flyforbindelser mellem Skandinavien og Singapore også er under overvejelse, hvis markedsforholdene gør det muligt.

Her har de to selskaber tidligere specifikt nævnt planerne om at etablereen rutemellem Stockholm og Singapore.

Læs også:

SAS: Stockholm-Singapore er ikke opgivet

Singapore Airlines udvider på København-rute