Første lavprisrute mellem Europa og Indien

Indiske SpiceJet bliver det første lavprisflyselskab til at operere på en rute mellem Indien og Europa. I december åbner selskabet ruter fra to forskellige indiske byer.

Den første lavprisrute mellem Indien og en europæisk by vil snart åbne.

Det indiske lavprisflyselskab SpiceJet har tidligere luftet planer om en rute til London, uden at det er blevet realiseret. Nu bliver planerne til virkelighed. SpiceJet meddeler således, at det vil åbne direkte ruter fra både Delhi og Mumbai til London Heathrow.

Første flyvning er programlagt til 4. december, og SpiceJet bliver det tredje indiske flyselskab med flyvninger til den britiske hovedstad. Der vil i alt blive tre ugentlige afgange til London – herunder to fra Delhi og én fra Mumbai.

For under to måneder gennemførte det indiske flyselskab Vistara sin første flyvning med en Boeing 787-9 Dreamliner til London, men SpiceJet er et lavprisflyselskab til forskel fra både Vistara og Air India.

Tyvstartede til London i august
SpiceJet vil bruge en Airbus A330-900neo til London-flyvningerne, og flyet vil angiveligt blive wetleaset af det portugisiske selskab Hi Fly. Dette har det indiske selskab dog ikke selv bekræftet, men SpiceJet har tidligere leaset fly fra Hi Fly, da det ikke selv ejer fly af denne størrelse. De moderne A330’ere er indrettet med 353 sæder på Economy Class og 18 sæder på Business Class.

”Dette er en kæmpe milepæl for os, og jeg er stolt af det faktum, at SpiceJet vil være det første indiske lavprisselskab, der opererer direkte langdistanceflyvninger til Storbritannien. London er en af ​​de travleste langdistance-destinationer fra Indien og vores bekvemme afgangstider vil passe perfekt til vores passagerer,” siger Ajay Singh, administrerende direktør i SpiceJet.

London er blandt de mest populære destinationer fra Indien, da eksempelvis hele seks procent af indbyggerne i London er af indisk oprindelse. Jet Airways var blandt de dominerende aktører til London indtil dets konkurs i 2019. Herefter opererede kun Air India fra Indien til London.

SpiceJet hævdede allerede i august i år, at det var det første indiske lavprisflyselskab til at flyve mellem Indien og London. Flyselskabet gennemførte i forbindelse med coronapandemien en repatrieringsflyvning – med et leaset fly – fra den britiske hovedstad til Goa med 240 indiske passagerer og med 89 briter den modsatte vej.

SpiceJet hurtigere end IndiGo
Det var i januar 2019, at SpiceJet første gang luftede planer om at begynde flyvninger mellem Indien og London. Dengang lød rygterne, at lavprisflyselskabet ville åbne direkte ruter med Airbus A330 fra Delhi og Amritsar til London i forbindelse med sommertrafikprogrammets begyndelse i slutningen af marts samme år.

På daværende tidspunkt var SpiceJet i konkurrence med det privatejede indiske lavprisflyselskab IndiGo, der ligeledes havde annonceret planer om at åbne ruter fra Indien til europæiske destinationer – herunder til London. Ruten til den britiske hovedstad skulle være åbnet først og ligeledes fra samme tidspunkt som SpiceJet.

IndiGo fik dog aldrig realiseret ruteplanerne til Europa – på nær en Delhi-rute til Istanbul, der ligger på både det asiatiske og europæiske kontinent. Og nu ser det imidlertid ud til, at SpiceJet vinder kapløbet om først at kunne tilbyde lavprisflybilletter til London, ligesom selskabet altså bliver det første af sin slags til at flyve til en ren europæisk by.

 

Relaterede artikler:

Indisk lavprisflyselskab klar til Europa i sommeren 2019

Lavprisflyselskab overvejer rute fra Indien til CPH

Jet Airways indstiller driften