Boeing 777F fra Lufthansa Cargo. (Foto: TJDarmstadt | CC 2.0)

Første Lufthansa-fragtrute mellem Belgien og USA

Fra begyndelsen af april vil Lufthansa Cargo flyve nonstop med en Boeing 777F mellem Bruxelles og Chicago på en fragtrute, der er målrettet medicinalindustrien.

Lufthansa Cargo er et selvstændigt selskab i Lufthansa Group, der opererer egne fly og sælger kapaciteten i passagerflyenes lastrum, også kaldet belly cargo.

Selskabet opererer selv fire Airbus A321-200 P2F samt 11 Boeing 777F, der benyttes på ruter fra Frankfurt Lufthavn til hele verden. Men nu har Lufthansa Cargo besluttet at etablere en fragtrute fra Bruxelles til Chicago, hvilket bliver selskabets første fragtrute mellem Belgien og USA.

Ruten åbnes den 3. april, og der flyves i første omgang to gange om ugen, hvor flyet starter ud i Frankfurt Lufthavn, hvorefter det forventes at blive fuldt lastet i Bruxelles’ Zaventem-lufthavn inden turen over Atlanten til Chicago O’Hare International Airport.

“Vi ser frem til, at vores kunder kan booke denne nye rute med øjeblikkelig virkning. Bruxelles Lufthavn er et vigtigt knudepunkt for især medicinalindustrien. Med vores nye forbindelse kan vi nu tilbyde et endnu mere attraktivt netværk, og især en direkte forbindelse til særligt tidskritisk fragt, som nu omfatter op til 34 fragtforbindelser fra Europa til Nordamerika,” forklarer Ashwin Bhat, CEO for Lufthansa Cargo.

82 ugentlige Boeing 777F-afgange
Ruten gennemføres med den velkendte Boeing 777F, der har en samlet lastkapacitet 102.000 kilo og en rækkevidde på 9.200 kilometer, hvilket er rigeligt til den 6.690 kilometer lange tur mellem Bruxelles og Chicago.

Lufthavnen i Bruxelles er i forvejen kendt som en europæisk pharma gateway, da man råder over de største lagerfaciliteter til medicinalindustrien i Europa og fortsat udvikler inden for sektoren. Den belgiske storlufthavn er især specialiseret i håndtering af temperaturkritisk gods.

“Vi er glade for at kunne byde Lufthansa Cargo velkommen i vores lufthavn samt for at støtte deres fragtoperationer til og fra Bruxelles Lufthavn. Med vores fælles fokus på pålidelig og effektiv transport af lægemidler og en fælles ambition med hensyn til bæredygtighed, er de et vigtigt aktiv for vores fragtnetværk,” siger Arnaud Feist, CEO i Bruxelles Lufthavn.

 

Når sommertrafikprogrammet træder i kraft den 31. marts vil Lufthansa Cargo tilbyde 82 ugentlige afgange med Boeing 777F-flyene. Disse er fordelt med 34 ugentlige forbindelser fra Europa til Nordamerika, fire til Sydamerika samt 42 direkte afgange fra Europa til Asien samt to ugentlige afgange til Mellemøsten og Afrika. Når medregnes belly cargo på samtlige selskaber i Lufthansa Group er den ugentlige kapacitet på 7.000 flyafgange.

 

 

Relaterede artikler:

Lufthansa Cargo med fire nordiske destinationer

Lufthansa åbner ny fragtrute til København

Maersk Air Cargo får ny konkurrent