Den nyeste Airbus A321F (registrering D-AEUJ) til Lufthansa Cargo. Foto: Lufthansa Cargo

Lufthansa Cargo med fire nordiske destinationer

I det nuværende vintertrafikprogram opererer Lufthansa Cargo til i alt fire destinationer i Norden. Selskabet, der har et øget fokus på netop denne region, har fået endnu en Airbus A321F.

Lufthansa Cargo har i den seneste tid sat hårdere ind på det nordiske marked med deres A321F-fragtfly.

Således har det tyske selskab øget antallet af destinationer, så der hen over vinteren flyves til i alt fire destinationer i Norden – herunder København og Helsinki samt de seneste tilføjelser Stockholm og Stavanger.

Der blev indledt flyvninger til Stockholm Arlanda ved begyndelsen af vintertrafikprogrammet 29. oktober, mens ruten med A321F til Stavanger blev åbnet 23. november. Der er tre ugentlige afgange fra Frankfurt til Stockholm, mens der flyves én gang om ugen fra samme by til Stavanger. På returflyvningen flyves der via København.

”Jeg er meget glad for, at vi med vores seneste tilføjelser nu forbinder alle nordiske lande med resten af verden med vores A321-fragtflåde,” siger Henning Oldendorf, salgschef i Norden og Baltikum hos Lufthansa Cargo.

To ugentlige fragtflyvninger til CPH
Lufthansa Cargo øgede i slutningen af september til to ugentlige A321F-flyvninger til København. Den seneste tilføjelse kommer ved hjælp af en ny rute, der hver torsdag går fra Frankfurt til Helsinki og derfra videre til CPH. Om mandagen er der en direkte forbindelse fra Frankfurt til København.

Interessen for de nordiske lande ligger i, at de er godt placeret mellem Europa og Nordamerika, hvilket gør dem spændende i forhold til international fragt. Teknologisk udstyr, farmaceutiske produkter, maskiner og fisk er primært fokus i Norden.

Lufthansa Cargo har tidligere udtalt, at selskabets strategiske mål er at udvide netværket i Norden med kortere transporttider til glæde for kunderne.

Fire A321F’ere til 18 destinationer
I november kom en fjerde Airbus A321F (registrering D-AEUJ) i drift hos Lufthansa Cargo. Denne fragtflytype har plads til 14 paller fragt på hoveddækket og 10 paller på det nederste dæk. Flyene kan rumme og løfte 28 metriske ton.

Lufthansa Cargo betjener i alt 18 destinationer i kort- og mellemdistancenetværket med Airbus A321F. Der er i alt mindst 32 ugentlige flyvninger.

”Den høje efterspørgsel og de meget positive tilbagemeldinger fra vores kunder bekræfter vores strategi om yderligere at udvide vores kapacitet og tilbud med de hurtige forbindelser fra A321F-driften,” siger Ashwin Bhat, administrerende direktør for Lufthansa Cargo.

Foruden A321F-flyvningerne tilbyder Lufthansa Cargo 83 ugentlige flyvninger til interkontinentale destinationer fra Frankfurt med 16 Boeing 777F – en flåde, der ventes øget til 18 fly i løbet af vinteren. Herudover er der naturligvis kapacitet i lastrummet på de almindelige passagerflyvninger med koncernens flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa åbner ny fragtrute til København

Lufthansa vinder på fragt og taber på passagerer

Lufthansa konverterer to A321’ere til fragtfly