Flere langdistancefly stod på jorden i påsken, hvorfor SAS måtte aflyse næsten hver 10. afgang.

Første SAS-aflysninger til Boston og Los Angeles

Før de nye ruter overhovedet er kommet i gang, har SAS allerede aflyst samlet 16 flyvninger på de nye langdistanceruter til Boston og Los Angeles.

I slutningen af marts måned åbner SAS to nye langdistanceruter. Fra København flyves der dagligt til Boston med en langtrækkende udgave af et Boeing 737-700 fly, der er opereret af schweiziske PrivatAir.

Herudover vil SAS flyve dagligt fra Stockholm til Los Angeles med et stort Airbus A330-300 langdistancefly.

Salget har været i gang i et stykke tid, og det er muligt at bestille billetter 10 måneder frem i tiden. Derfor vil det måske undre nogle, at det ikke er muligt at bestille billetter på de nævnte ruter på fire specifikke dage i slutningen af 2016 og i begyndelsen af 2017. Der er tale om returflyvninger til de to amerikanske destinationer den 23. november, 30. november, 7. december samt 18. januar 2017. Disse flyvninger er nemlig allerede aflyst.

Derfor er salgskontorer og rejsebureuaer, der har booket billetter til disse afgange blevet bedt om at kontakte kunderne og ombooke til nærmeste alternativ. Hvis kunderne ikke accepterer ændringen, kan de få billetten refunderet uden omkostninger.

Planlagt vedligeholdelse af fly
Hos SAS er der en logisk forklaring på, at disse flyvninger er annulleret. Ifølge SAS er der lagt et standard trafikprogram ud for vinteren 2016/17, og først derefter planlægger flyselskabet eventuel vedligeholdelse på flyene.

“Det er planlagte tilpasninger til stardardproduktionen i et vinterprogram, som skal gøre plads til vedligeholdelse af vores langdistancefly. Da vi foretager justeringerne 10 til 11 måneder i forvejen, og dermed gør det længe inden afgang, så er det et fåtal af passagerer, der vil blive berørt,“ forklarer kommunikationskonsulent Anna Vibeke Nielsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

At vedligeholdelsen af to forskellige fly skal ske på præcist samme datoer i løbet af en otte ugers periode, er der dog ikke nogen forklaring på fra SAS.