Fra venstre Lone Marie Koch (Alsie Express). I midten Lars Erik Nielsen og til højre Lasse Rungholm fra Nordic Seaplanes. (Preben Pathuel)

Folkene bag vandflyrute får luftfartspris

Folkene bag Danmarks første vandflyrute samt Lone Marie Koch fra Alsie Express var modtagerne, da de danske flyvejournalister fredag uddelte priser.

Danske Flyvejournalisters Klub tildelte i dag Ellehammer Prisen til Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm for at have givet Danmark sin første vandflyrute mellem Aarhus og København. Overrækkelsen skete fredag eftermiddag ved de danske flyvejournalisters traditionsrige julearrangement i Vilhelm Lauritzen Terminalen i Københavns Lufthavn.

“Når man ikke bare skal flyve fra skibshavn til skibshavn, men også etablere to lufthavne fra bunden, så kræver det en god portion tålmodighed, ihærdighed og opfindsomhed. Men hvis man har det, samt erfaringer at trække på og penge i ryggen, så kan det lykkes. Og det gjorde det for de to prismodtagere. Det vil vi godt belønne dem for,” sagde formand for Danske Flyvejournalisters Klub, Andreas Krog, i sin tale ved arrangementet.

Ellehammer Prisen er indstiftet 1992. Den er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa. I 2015 gik prisen til Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen.

Særlig indsats
Ved arrangementet, som havde samlet mere end 100 personer fra den danske luftfartsbranche, uddelte Danske Flyvejournalisters Klub også Luftfartspokalen. Den er siden 1948 blevet uddelt til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart.

Tidligere tiders modtagere er blandt mange andre statsminister H.C. Hansen, Kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon. Første prismodtager i 1948 var kaptajn John Foltmann og i 2015 gik prisen til Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn.

Dette års prismodtager var Lone Marie Koch, der er direktør i flyselskabet Alsie Express.

“Lone Marie Koch står i spidsen for en spændende nytænkning af dansk indenrigsflyvning. Med blandt andet lokale øl og lokal mad ombord har Alsie Express opnået en helt unik lokal forankring og er blevet hele Sønderjyllands flyselskab,” sagde formand Andreas Krog ved prisoverrækkelsen.

Lone Marie Kochs far var stifteren af Cimber Air, Ingolf Nielsen, der fik Luftfartspokalen i 1971. Hendes bror, Jørgen Nielsen, modtog pokalen i 1996 og 2009. Hun er den kun tredje kvinde, der modtager Luftfartspokalen.

Danske Flyvejournalisters Klub er stiftet i 1936 og har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse. Den 80 år gamle forening har knap 100 medlemmer.

 

Relaterede artikler:

Billund-direktør modtager hæderspris

Naviair-direktør og iværksætter hædret

Flymilliardær vinder luftfartspokal

Luftfartspokaler gik til Jylland