Folketinget vil undersøge mulighed for tog til Aalborg Lufthavn

Onsdag aften indgik et flertal af Folketingets partier en trafikaftale, der bl.a. skal undersøge muligheden for tog til Aalborg Lufthavn.

Planerne om togforbindelse til Aalborg Lufthavn rykkede et skridt nærmere, da et flertal af Folketingets partier onsdag aften besluttede at bevilge 2 mio. kroner til “en forundersøgelse af en fremtidig banebetjening af Aalborg Lufthavn“. Det skriver NORDJYSKE.

Undersøgen skal være afsluttet i 2011, hvorefter der eventuelt skal laves en såkaldt VVM-redegørelse inden planerne kan videreføres.

Mulighederne for at koble en lufthavnsforbindelse til den jyske længdebane er delt i to alternativer. Enten et sidespor fra Lindholm Station, der vil kunne give Aalborg Lufthavn status som endestation, eller også skal det nuværende spor mellem Lindholm og Brønderslev have koblet lufthavnen på strækningen. Førstnævnte løsning vil koste 180 mio. kroner, mens løsningen med forbindelse til Vendsyssel løber op i den nette sum af 290 mio. kroner.

AAL Søren Svendsen

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen

“Med tog helt til lufthavnen kan vi yderligere udvide det område, vi trækker passagerer fra. Det vil cementere Aalborg Lufthavns position og styrke os i forhold til Billund Lufthavn, som jo ingen togbetjening har,“ siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen til NORDJYSKE.

Aalborg Lufthavn er Danmarks tredjestørste lufthavn og ejes i dag af seks nordjyske storkommuner: Aalborg, Jammerbugt, Rebild, Brønderslev, Frederikshavn og Vesthimmerland.