American Eagle Bombardier CRJ900 opereret af Mesa Airlines.

For varmt til at flyve

En hedebølge i det sydvestlige USA betydet, at det i øjeblikket er for varmt til at flyve med Bombardier CRJ-flyene hos American Airlines

I dele af det sydvestlige USA oplever man en hedebølge i disse dage, herunder i Phoenix i delstaten Arizona, hvor tirsdagens temperaturer nåede op på 49 grader i skyggen. Som en konsekvens af de høje temperaturer har American Airlines valgt at aflyse 43 flyvninger til og fra Phoenix Sky Harbour International Airport, skriver flere amerikanske medier.

Aflysningerne har indtil videre kun påvirket de kortere ruter til byer som Flagstaff, Yuma og Tucson hvor American Airlines anvender kort- og mellemdistance flytypen Bombardier CRJ i varianterne 700 og 900, og de er kun certificeret til at operere i op til 47.7 grader ved jordens overflade.

Større fly som anvendes på længere flyvninger såsom til Chicago, New York og Washington forventes at flyve normalt. Mellemdistanceflyene fra Airbus og Boeing kan flyve i temperaturer op til henholdsvis 52.7 og 52.2 grader celsius.

Muligt at afbestille billet
American Airlines har på grund af vejrforholdene midlertidigt gjort det muligt for passagerer, som har reservationer til fly som enten starter eller lander i Phoenix mellem kl. 15 og kl. 18, at ændre i tid og dato uden beregning.

Også flyvninger til og fra Los Angeles International Airport måtte aflyses på grund af hedebølgen. Her drejer det sig om byerne Austin, Durango, Bakersfield, Burbank, Fresno, Long Beach, Monterey, Santa Fe, Palm Springs, El Paso, Mazatlan, Santa Barbara, San Luis Obispo, og Ontario, Californien.

Vejrudsigten for Phoenix i dag onsdag lyder på endnu en dag med temperaturer tæt på de 50 grader celcius.

 

Relaterede artikler:

Derfor giver Las Vegas-ruter udfordringer for Norwegian