SAS Self Service-automater. (Foto: SAS)

Forbedring i SAS-regularitet

Trafiktallene for august måned viser, at SAS er ved at få styr på de mange driftsforstyrelser, og antallet af aflysninger er næsten halveret i forhold til juli.

I forbindelse med offentliggørelsen af det stærke resultat for finansårets tredje kvartal kunne SAS samtidig meddele, at selskabet var ved at være tilbage til den sædvanlige regularitet. Det vil under normale omstændigheder betyde, at antallet af gennemførte flyvninger er på den rigtige side af 99 procent i forhold til den samlede produktion.

Der er SAS ikke helt endnu, men selskabet er bestemt på rette vej. I juli var regulariteten på 97,8 procent med 530 aflysninger til følge, og i august er antallet af aflysninger reduceret til omkring 275 af en samlet produktion på lidt flere end 25.000 operationer. Det er udtrykt ved en regularitet på 98,9 procent – noget mindre end i august sidste år, hvor regulariteten var på 99,5 procent.

Ligesom mange andre flyselskaber har SAS også været ramt på punktligheden. Det svensk-danske flyselskab var for år tilbage det mest punktlige i verden, men i august var det blot lidt mere end 70 procent af flyvningerne, der var rettidige. Således var 28,1 procent af omkring 25.000 flyvninger forsinkede i mere end 15 minutter. Den gennemsnitlige forsinkelse var ifølge Flightstats.com på næsten 37 minutter.

Helårsruter overtager fra sæsonruter
Ser man bort fra de operationelle udfordringer, var der mange positive takter i trafiktallene. I alt rejste 2,8 millioner passagerer med SAS i sidste måned, og heraf var næsten 200.000 charterpassagerer. Passagervæksten i forhold til august sidste år landede på 5,1 procent.

I august begyndte SAS gradvist at tilpasse det sæsonmæssige ruteudbud, således at helårsruterne atter fik mere kapacitet, og det resulterede i en trafikvækst på fem procent.

“Vi er glade for, at flere rejsende valgte at rejse med SAS end nogensinde tidligere i en august måned. Efter en intensiv højsæson, hvor vi har udbudt flere sæder end nogenside på vores sæsonbaserede ruter, ser vi nu frem til atter at øge kapaciteten på vores helårsruter i Skandinavien og Europa,” siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Trafikvæksten på de europæiske ruter var på hele 7,8 procent, og det var især det svenske marked, der bar væksten. På de interkontinentale ruter var trafikvæksten på 5,8 procent, og her var det særlige Asien-ruterne, der trak op.

 

Relaterede artikler:

SAS opjusterer efter stærkt kvartal

SAS: Sommeren kostede 130 mio. svenske kroner

500 SAS-aflysninger i juli