Nyt parkeringshus i Billund Lufthavn vil stå færdigt i efteråret 2020. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Fordobling af p-pladser under tag i Billund Lufthavn

Umiddelbart efter nytår går Billund Lufthavn i gang med at opføre et nyt parkeringshus, der skal tilføre yderligere 1.250 overdækkede parkeringspladser tæt ved terminalen.

Billund Lufthavn er i dag hjemsted for et af Danmarks største parkeringsarealer med omkring 13.000 pladser. Det er en nødvendighed, da der er en ringe kollektiv trafikbetjening af lufthavnen, hvorfor omkring 750.000 gæster årligt benytter lufthavnens parkeringsanlæg.

Da Billund Lufthavn i 2020 med stor sandsynlighed kommer til at vokse til op i nærheden af fire millioner årlige passagerer, så er der behov for mere kapacitet i nærheden af terminalbygningen.

Derfor vil lufthavnen i starten af det nye år påbegynde opførelsen et et helt nyt parkeringshus, der kommer til at ligge på den østlige side af det nuværende parkeringshus, der flere gange i efteråret har været fyldt på de travle dage. Det nye parkeringshus får plads til 1.250 biler og bliver i første omgang opført i fem etager.

“Det er meget populært at kunne holde i nærheden af terminalen, og vores nuværende parkeringshus er altid fuldt booket. Derudover er der mange gæster, der sætter pris på, at deres bil ikke skal holde udenfor i blæst, regn, frost og sne,” siger administrerende direktør Jan Hessellund.

Dyreste pladser i lufthavn
Investeringen på omkring 100 millioner kroner betyder, at flere passagerer vil få mulighed for at gå tørskoet ind til terminalen, da de øvrige parkeringsarealer ligger op til 10 minutters gang fra terminalen.

Den terminalnære parkering er meget populær, selvom det ikke er gratis at benytte de overdækkede faciliteter. I dag koster det 150 kroner per dag og 850 kroner for otte døgn af benytte parkeringshuset, hvis man har reserveret hjemmefra. På de øvrige arealer til langtidsparkering er prisen mellem 85 og 95 kroner per dag og 335 til 450 kroner for otte døgn.

I forbindelse med byggeperioden vil P4 blive lukket, hvorfor biludlejning og returnering af biller bliver flyttet fra P4 til P5, der samtidig lukkes for gæsteparkering.

Bedre bilgennemstrømning
Udover det nye parkeringhus, der ventes at stå færdigt i slutningen af 2020, vil lufthavnen også arbejde på at skabe et mere effektivt flow af biler gennem lufthavnsområdet.

“Der er mange udviklingspunkter på parkerings- og vejområdet. Vi vil blandt andet gerne gå fra at have en ensrettet vej rundt om parkeringspladserne til at have en tosporet vej. På den måde bliver alt trafikken ikke nødvendigvis trukket ind omkring terminalen, hvor der især om sommeren er en flaskehals,” forklarer lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn: Klimabidrag må ikke blive for højt

Påskeeffekt og nye ruter sikrer rekord i Billund

Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon