Fortsat svag vækst i norsk luftfart

Norsk luftfart er hårdt ramt af nedgangen i olieindustrien. Oslo Gardermoen havde en passagervækst i april på under to procent, mens der var betydelig tilbagegang i både Bergen og Stavanger.

Det står skidt til med hensyn til passagerudviklingen i norsk luftfart. Det fremgår tydeligt, når man læser pressemeddelelsen om trafiktallene for de 46 norske lufthavne, som statsselskabet Avinor driver. Avinor fremhæver nemlig fremgangen i en række mindre lufthavne i Nordnorge, mens man gemmer tallene for passagerudviklingen i Oslo Gardermoen, Bergen Flesland og Stavanger Sola langt nede i teksten.

Den samlede passagertrafik til og fra de 46 lufthavne var 0,1 procent højere i april sammenlignet med samme måned sidste år. En 2,0 procents fremgang i indenrigstrafikken blev trukket ned af en tilbagegang på 2,2 procent i udlandstrafikken.

”Trafikvæksten i april blev påvirket af, at påsken i år var i marts. Dette havde en positiv effekt på antallet af indenrigspassagerer i april, mens effekten på antallet af udenlandske passagerer var den modsatte,” forklarer direktør for trafikudvikling i Avinor, Jasper Spruit.

17,5 procents tilbagegang
I Oslo Gardermoen kunne man notere en passagerfremgang på 1,7 procent. Indenrigstrafikken steg med 3,3 procent, mens der kun var en fremgang på 0,4 procent i udlandstrafikken.

I de to oliebyer Bergen og Stavanger var der markant færre passagerer i april end i samme måned året før. Lufthavnene måtte således notere en tilbagegang på henholdsvis 3,5 og 6,7 procent. På indenrigstrafikken blev Bergen hårdest ramt med en tilbagegang på 2,8 procent, mens Stavangers indenrigstrafik faktisk steg med 1,6 procent.

Helt anderledes var billedet, når det kommer til udlandstrafikken. Her fik Stavanger Sola en tilbagegang på 17,5 procent, mens Bergen Flesland kun havde en tilbagegang på 1,7 procent.