Lars Rønnov, HR- og kommerciel direktør i Aarhus Airport. (Foto: Aarhus Airport | PR)

Fra Salling Group til Aarhus Airport

Den 1. november tiltræder Lars Rønnov som HR- og kommerciel direktør i Aarhus Airport, hvor han skal udvikle lufthavnens kommercielle potentiale samt 160 ansattes kompetencer.

Aarhus Airport får den 1. november nye og friske kræfter til ledergruppen. På denne dato tiltræder 43-årige Lars Rønnov i en nyoprettet stilling som HR- og kommerciel direktør i den østjyske lufthavn.

Den kombinerede stilling har Aarhus Airport ikke tidligere haft, men lufthavnen har tidligere haft en HR-chef, og samtidig var den erfarne hotelprofil Peter Møller Laursen kommerciel direktør fra den 1. februar 2021 og frem til 31. juli 2022. Her havde han ansvaret for passagerservice, restaurant, shop, parkering og det kommende lufthavnshotel.

Aarhus Airport skriver i en pressemeddelelse, at organisationen bliver opgraderet for at imødekomme den ambitiøse vækststrategi, der handler om at tredoble passagertallet inden 2030.

Karriere i detailhandel
Lars Rønnov kommer til Aarhus Airport med en solid erfaring i bagagen fra detail og HR i Salling Group. Ifølge pressemeddelelsen har Lars Rønnov 29 års erfaring fra detailhandel, hvoraf kan udledes, at entréen på arbejdsmarkedet startede i en alder af 14 år.

CV’et viser dog en karriere, der for alvor tog fart i 2004 med rollen som afdelingsleder i Føtex på Vesterbrogade i København. Sidenhen har Lars Rønnov bevæget sig opad rangstigen via lederjobs i Activ Super, Meny og igen Salling Group fra 2011.

Her blev det til chefstillinger i supermarkeder og varehuse i Føtex-koncernen, først i Helsingør og sidenhen i Aalborg. Siden 2017 har den kommende HR- og kommerciel direktør, der er bosiddende i Harridslev ved Randers, været HR-chef i Føtex og sidenhen i Føtex, Bilka og BR.

Pondus og skarp kommerciel profil
Hos Aarhus Airport får Lars Rønnov til opgave at udvikle lufthavnens kommercielle potentiale samt medarbejdernes kompetencer. Herudover bliver der et specifikt ansvar for restaurant og shop.

”Lars Rønnov har pondus og et skarpt kommercielt mindset, der er opdyrket i et miljø, som opererer med kundeoplevelser, kommercialisering og drift. Lufthavnen er næsten færdig med at anlægge i sten og stål, og nu skal vi bygge videre på vores organisation. Lars’ forretningsforståelse for at drive profit og vækst igennem en fokuseret og kompetent organisation skal være med til at sætte og holde kursen på lufthavnens videre vækstrejse,” siger Brian Worm, administrerende direktør i Aarhus Airport.

Aarhus Airport beskæftiger i dag omkring 160 ansatte, som tilsyneladende skal dygtiggøres.

”Der ligger et rigtigt stort potentiale i Aarhus Airport, som organisationen skal motiveres til at folde fuldt ud. Min fornemste opgave bliver at dygtiggøre organisationen og sikre, at vi har et godt medarbejdermatch for at kunne tilbyde gæsterne oplevelser, produkter og service på et højt niveau,” lyder det fra Lars Rønnov, der ser frem til at blive “dus med luftfartsindustrien”.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Airport skifter bestyrelsesformand

Aarhus Airport skifter igen direktør 

Kendt hotelprofil skal styrke Aarhus Lufthavn