Lars Dige Knudsen, ny bestyrelsesformand i Aarhus Airport. (Foto: Aarhus Airport | PR)

Aarhus Airport skifter bestyrelsesformand

Efter tre år på posten som bestyrelsesformand videregiver Peter V. Ekstrøm stafetten i den “komplekse forretning” til Lars Dige Knudsen, der er tidligere direktør hos Martin Professional.

Siden den 8. maj 2019 har Peter V. Ekstrøm været bestyrelsesformand i Aarhus Airport, der netop har præsenteret en underskud i 2021 på 47,2 millioner kroner.

Samtidig med overtagelsen af hvervet i 2019 formulerede lufthavnens ledelse en strategi om at øge passagertallet fra 0,5 millioner passagerer i 2019 til 1,5 millioner årlige passagerer inden udgangen af 2024. Det mål er sidenhen blevet ændret til 2027 som følge af coronapandemien.

Det bliver dog ikke Peter V. Ekstrøm, der kommer til at eksekvere strategien, idet Aarhus Airport på den ordinære generalforsamling den 24. juni har valgt Lars Dige Knudsen som ny bestyrelsesformand.

Lars Dige Knudsen har en fortid som finansdirektør i Martin Professional samt en efterfølgende direktørrolle i Harman International. Herudover er han i øjeblikket bestyrelsesformand i en halv snes små og mellemstore virksomheder.

“Lars har de rette kompetencer, erfaringer og forståelse for den komplekse forretning, som Aarhus Airport er. Han er indbegrebet af grundighed og struktur. Samtidig er han anerkendt for sin høje integritet og er solidt forankret i det østjyske. Lars kan føre Aarhus Airport sikkert videre sammen med resten af bestyrelsen, ledelsen og medarbejderne”, siger Peter V. Ekstrøm.

Skal arbejde på at forløse potentiale
Peter V. Ekstrøm, der har repræsenteret den private aktionær Jens Stausholm via Staus A/S, fortsætter i bestyrelsen som næstformand, når Lars Dige Knudsen tiltræder den 1. juli 2022.

”Aarhus er Danmarks næststørste vækstcenter, og byen efterspørger en velfungerende lufthavn, der kan understøtte Østjyllands fortsatte erhvervsudvikling samt øge tiltrækningen af kompetencer og internationale turister. Lufthavnen har gennemgået en utrolig forandring over de seneste år, og vi står nu med en moderne lufthavn med skarpt fokus på gode passageroplevelser,” siger Lars Dige Knudsen.

“Der ligger et kolossalt potentiale i Aarhus Airport, som vi skal arbejde benhårdt på at forløse. Jeg er sikker på, at lufthavnen, med ejerkredsen og Østjyllands stærke erhvervsliv i ryggen, går en lys fremtid i møde,” lyder det fra den kommende bestyrelsesformand.

Tidligere lufthavnsdirektør ud af bestyrelsen
Udover den nye bestyrelsesformand og Peter V. Ekstrøm som næstformand vil den kommende bestyrelse også bestå af Poul Dalsgaard, Jens Blomgreen Hansen, partner og advokat hos Kromann Reumert samt Bente H. Steffensen, tidligere direktør i Erhverv Aarhus. Herudover er der også tre medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen.

Ny i bestyrelsen er således Poul Dalsgaard, der i dag er direktør i Erhverv Aarhus, og han har et solidt netværk fra det aarhusianske erhvervsliv med i bagagen. Poul Dalsgaard afløser i bestyrelsen Peer Heldgaard Kristensen, der var administrerende direktør for lufthavnen fra 2019 til 2021 og sidenhen fortsatte i bestyrelsen sideløbende med sin nye stilling som direktør for Destination Vesterhavet.

 

Relaterede artikler:

Aarhus-borgmester: “Vi har et potentiale til mere”

Aarhus Airport stadig langt fra ambitiøst vækstmål

Ny bestyrelsesformand med skyhøje ambitioner