Airbus A320neo fra SAS Connect i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | theaviationplatform.dk)

Fra syv til 11 nye SAS-ruter fra Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn har tilføjet yderligere fire nye ruter fra Københavns Lufthavn i den kommende højsæson, og to af ruterne skal flyves i direkte konkurrence med Norwegian.

Da SAS i begyndelsen af januar offentliggjorde det færdige sommertrafikprogram for 2024, kunne selskabet præsentere fem nye ruter fra Københavns Lufthavn. 

Der var tre lavfrekvente ruter til henholdsvis Genova, Salzburg og Tromsø samt to højsæsonruter til Ibiza og Dalaman. Sidenhen har SAS annonceret en ny langdistancerute fra København til Atlanta i USA, ligesom selskabet i sidste uge offentliggjorde, at man fra den 28. april vender tilbage til norske Sandefjord Torp, som man ikke har betjent i 20 år fra København.

Det slutter åbenbart ikke her, for SAS har netop lagt fire højsæsonruter til salg fra Københavns Lufthavn til henholdsvis Sarajevo, Pristina, Tirana og Zakynthos.

“Vi er glade for at se SAS tilføje nye ruter til deres CPH-netværk, og vi er taknemmelige for det gode samarbejde, vi har med dem om at fortsætte deres ekspansion fra CPH,” skriver Københavns Lufthavn i et opslag på LinkedIn.

To ruter i direkte konkurrence med Norwegian
På ruten til Sarajevo, der betjenes hver onsdag fra 10. juli til 21. august, er SAS uden konkurrence, og det samme er tilfældet med den ugentlige afgang om torsdagen til Zalynthos, der er en lille græsk ø i det Ioniske Hav. Den græske rute opereres i perioden fra 27. juni til 8. august.

Derimod kommer SAS i direkte konkurrence med Norwegian på de to nye ruter til Pristina og Tirana.

SAS flyver hver onsdag i perioden fra 3. juli til 21. august til Pristina, der er hovedstad og største by i Kosovo, og hver tirsdag fra 2. juli til 13. august flyves til den albanske hovedstad Tirana. Norwegian flyver i forvejen to gange ugentlige til begge byer, og til Tirana er det endda samme ugedag som SAS.

Samtlige fire højsæsonruter flyves med 180-sæders Airbus A320neo.

 

Relaterede artikler:

Sarajevo kommer atter på rutekortet hos SAS

SAS etablerer rute til verdens største lufthavn

Nyt trafikprogram: Fem nye SAS-ruter fra København