Tor-Arne Fosser bliver ny koncerndirektør i Norwegian. Foto: Norwegian

Fra Telenor Danmark til direktør i Norwegian

Tor-Arne Fosser er ansat som direktør for afdelingen Airline Ecosystem i Norwegian. Flyselskabet har for nyligt ændret sin organisation og udnævnt nye direktører.

Norwegian har ansat Tor-Arne Fosser som Executive Vice President (EVP) med ansvar for den nye afdeling Airline Ecosystem i Norwegian. Han tiltræder 1. oktober og kommer fra en stilling som Commercial Director i Telenor Denmark.

Norske Tor-Arne Fosser har 16 års erfaring fra Telenor, hvor han også har været Senior Vice President for Marketing i Telenor Group. Nu flytter han hjem til Norge efter næsten to år i København, hvor han har været kommerciel direktør for forbrugermarkedet.

”Jeg ser virkelig frem til at få Tor-Arne med på holdet. Hans drivkraft, erfaring og digital ekspertise er skræddersyet til rollen som chef for den nyoprettede Airline Ecosystem-afdeling,” siger Jacob Schram, koncernchef i Norwegian.

Branche med hård konkurrence
Tor-Arne Fosser skal i Norwegian udvikle og drive nye forretningsløsninger og indtægtsstrømme i forbindelse med kunderejsen.

”Norwegian står over for en spændende tid i en branche med hård konkurrence. Jeg ser meget frem til at være en del af teamet og til at arbejde med et af Norges stærkeste varemærker,” siger Tor-Arne Fosser.

Han overtager stillingen fra Brede Huser, der har været interim manager for Airline Ecosystem siden juni 2020.

Ny koncernstruktur og -ledelse
Norwegian præsenterede den 20. maj en ny koncernstruktur og koncernledelse, som blandt andet indebar to nye kommercielle afdelinger – Airline og Airline Ecosystems.

”For at drive en rentabel og bæredygtig virksomhed i fremtiden, vil jeg bygge den kommercielle del omkring to klare enheder med ansvar for resultater,” sagde Jacob Schram ved præsentationen af den nye koncernledelse.

Den nye afdeling Airline har det fulde resultatansvar for kerneforretningen og skal sikre et optimalt netværk af ruter, optimere priser, planlægge flyoperationer og gennemføre løbende salgs- og markedsføringsaktiviteter. Afdelingen ledes af den britiske Andrew Hodges.

Airline Ecosystem, som Tor-Arne Fosser skal lede, har fuldt resultatansvar og står for at drive nye ”forretningsøkosystemer” i forbindelse med Norwegians kernevirksomhed – blandt andet gennem partneraftaler og nye kundeplatforme.

De øvrige afdelinger i selskabets nye koncernstruktur er Customer, Operations, Finance & Control, It, Supply Chain and Process Improvement, People og Communications.

 

Relaterede artikler:

Norwegian vender tilbage med 18 ruter fra Danmark

Styrket luftfartsviden i ny Norwegian-bestyrelse

Vil skabe grundlag for “Nyt Norwegian”