Den nye sikkerhedsscanner R&S QPS Walk2000 i Frankfurt Airport. Foto: Fraport

Frankfurt Airport tester ny sikkerhedsscanner

I de kommende seks måneder vil Frankfurt Airport teste en helt ny sikkerhedsscanner, hvor de rejsende kan gå igennem uden at tage overtøj af. Scanneren skal gøre flowet bedre i sikkerhedskontrollen.

Flypassagerer i Frankfurt Airport vil i den kommende tid kunne opleve en mere smidig oplevelse i sikkerhedskontrollen.

Således er Fraport, der ejer og driver Frankfurt Airport, gået i gang med at teste verdens første såkaldte walk-through-sikkerhedsscanner. Scanneren hedder R&S QPS Walk2000 fra Rohde & Schwarz og er designet til at fremskynde processen i sikkerhedskontrollen.

Den første af disse innovative scannere er i øjeblikket i brug i Concourse A i Terminal 1. Flypassagererne skal ganske enkelt bare gå igennem scanneren i normalt tempo uden at stoppe op. Det forventes, at test- og evalueringsfasen vil vare op til seks måneder.

Kan beholde jakker på
R&S QPS Walk2000 er en 360 graders sikkerhedsscanner, der kan registrere alle slags genstande med stor hurtighed og uden kontakt. Scanneren vil give passagererne en mere behagelig oplevelse, da de ikke behøver stoppe op for at blive scannet.

Sikkerhedsscannerens millimeterbølge-teknologi kan trænge igennem flere lag tøj, hvilket betyder, at passagererne ikke behøver at tage eksempelvis jakker og andet overtøj af. Dette vil blandt andet give passagererne større komfort i sikkerhedskontrollen.

Software baseret på kunstig intelligens kan automatisk identificere metalliske og ikke-metalliske genstande på de scannede personer. Hvis der alligevel er behov for et fysisk tjek af en passager, kan personalet i sikkerhedskontrollen nøjes med at fokusere på de områder, der har udløst en alarm, i stedet for at tjekke passageren fra top til tå.

Skal sammenligne med eksisterende scanner
Det er Fraport, som har anskaffet og opsat R&S QPS Walk2000 i Frankfurt Airport, men det er det tyske forbundspoliti, der er ansvarlig for alle sikkerhedsrelaterede tests. Således er det herfra, at der i sidste ende skal gives tilladelse til at bruge den nye sikkerhedsscanner i daglig drift.

Fraport understreger, at formålet med sikkerhedsscanneren er at få passagererne hurtigere og mere behageligt gennem sikkerhedskontrollen, mens der vil blive opretholdt et fortsat højt sikkerhedsniveau.

Testfasen af R&S QPS Walk2000 i Frankfurt Airport har til formål at give en direkte sammenligning med sikkerhedsscanneren R&S QPS201, der allerede er installeret i den tyske storlufthavn. Det skal således testes, hvorvidt der er nogle umiddelbare forskelle imellem de to sikkerhedsscannere.

Aalborg Lufthavn fik ny scanner
I Danmark indførte Aalborg Lufthavn også en mere avanceret sikkerhedsscanner for nogle år siden – dog ikke så avanceret som den nye i Frankfurt Airport.

Således kunne den nordjyske lufthavn som sidste del af en optimering af sikkerhedskontrollen åbne et nyt security flow, der indeholder en sikkerhedsscanner, hvor det ikke er nødvendigt at tage bæltet af, inden man går igennem slusen. Netop bæltet har altid været et klassisk eksempel på, hvad man som passager har skullet tage af i sikkerhedskontrollen.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa og Frankfurt Lufthavn i joint venture

Lover mindre ventetid i Frankfurt Lufthavn

Mere effektiv sikkerhedskontrol i Aalborg Lufthavn