Fremgang for Icelandair

Icelandair kan bryste sig af fremgang over hele linjen i 2014.

Konceptet med at lade flyrejsende fra Nordamerika og Europa mellemlande på Island og skifte fly ser ud til at virke rigtig godt for Icelandair. For mens mange andre flyselskaber slås med vigende indtjening, så hiver Icelandair stadig flere penge hjem til vulkanøen. Således steg Icelandairs resultat før skat i 2014 med syv procent i forhold til 2013 til lige over 1 mia. kroner. Nettoresultatet steg 18 procent til 432 mio. kroner.

Det blev tjent på baggrund af en omsætning på over 7,2 mia. kroner. En fremgang på 8,8 procent sammenlignet med 2013. Det var dog frygtet, at en strejke i maj sidste år ville have påvirket udviklingen i resultat og omsætning i negativ retning. Men det blev ikke tilfældet.

Rekordhøjt antal passagerer
Flyselskabet Icelandair, der står for at operere mere end 20 Boeing 757-fly på ruter fra Europa og Nordamerika til Island, er en del af Icelandair Gruppen. Den tæller også flyselskabet Air Iceland, der tager sig af indenrigsflyvninger på Island samt flyvninger til blandt andet Grønland, samt charteroperatøren Loftleidir og en stribe hoteller.

Pengene blev blandt andet tjent på et rekordhøjt antal passagerer ombord på Icelandairs fly. Med en fremgang på 15 procent i forhold til 2013 landede selskabet på over 2,6 mio. passagerer i 2014.

København er en af Icelandairs største destinationer fra Reykjaviks Keflavik Lufthavn, ligesom selskabet også flyver til Billund.