Fritz Schur stopper som SAS-formand

Den danske erhvervsmand Fritz Schur stopper til marts som bestyrelsesformand for SAS.

Efter 17 år som bestyrelsesmedlem og 10 år som bestyrelsesformand for SAS stopper den danske erhvervsmand Fritz Schur i det skandinaviske flyselskab, når selskabet holder generalforsamling den 5. marts. Det meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse mandag eftermiddag.

“I min tid i bestyrelsen har SAS gennemgået en total omdannelse. Frem for alt er omkostningsniveauet faldet betydeligt, hvilket har gjort det muligt for SAS at sænke billetpriserne. Dette har medført en væsentligt forbedret konkurrenceevne. SAS har, efter en årrække med negativ indtjening, for tredje år i træk haft indtjening på en milliard kroner og har desuden for nylig leveret sit bedste resultat i 20 år. Med Rickard Gustafson og hans team har SAS et højt kvalificeret ledelsesteam, og i betragtning af forventningerne til 2018 er dette et passende tidspunkt at skifte formand,” siger 66-årige Fritz Schur.

Øget global konkurrence
SAS’ koncernchef og administrerende direktør Rickard Gustafson er taknemmelig for Fritz Schurs betydelige bidrag til SAS.

“Under Fritz Schurs tid som formand har SAS gennemgået en større transformation for at imødekomme øget global konkurrence. Operationerne er fundamentalt ændret, fra de tilbudte destinationer, kundeudbuddet og omkostningsstrukturen til produktionsplatforme og flyflåden. Fritz Schurs formandskab og hans store engagement har været afgørende i denne omstillingsproces og nøglen til at skabe SAS’ nuværende position, hvor selskabet kan se frem og styrke sin position som det naturlige valg for alle passagerer, der skal rejse til, fra og indenfor Skandinavien,” siger Rickard Gustafson.

“Det har været både vigtigt og udfordrende at deltage i genopbygningen af et stærkt SAS, og jeg vil gerne takke de statslige ejere, bestyrelsesmedlemmerne og SAS-ledelsen samt medarbejderne for et givende partnerskab. SAS er et ikon for skandinavisk handel, og jeg anser SAS for at være en ekstrem vigtig skandinavisk forretning og en, der ikke kan få lov til at falde væk. Jeg ønsker selskabet det allerbedste på sin fortsatte rejse,” siger Fritz Schur.

Kæmpede for sit liv
Fritz Schurs mest dramatiske periode som SAS-bestyrelsesformand var, da selskabet i november 2012 bogstaveligt talt kæmpede for sit liv, da en række banker havde sat selskabet stolen for døren. I partnerskab med med næstformand Jacob Wallenberg og SAS-direktør Richard Gustafsson lykkedes det henover en dramatisk weekend Schur at lande nye overenskomster med hele ottende pilot- og kabinepersonale-fagforeninger.

SAS-bestyrelsens såkaldte nomineringskomité har nu igangsat arbejdet med at finde en ny bestyrelsesformand.

 

 

Relaterede artikler:

Fritz Schur vil fortsætte som SAS-formand

Fritz Schur forsvarer lønforhøjelse til SAS-topchef

Norwegian skyder tilbage i ordkrig med Schur

Schur: SAS bør sælges eller indgå i fusion

SAS i frontalangreb på politiker