(Foto: Kåre Thor Olsen)

Fynsk succes for Apollo og Spies

Lufthavnen i Odense har haft en usædvanlig travl sommer. Rejsearrangørerne Apollo og Spies har reelt haft udsolgt af alle deres charterrejser fra den fynske lufthavn. Og både Apollo og Spies har planer om at vende stærkt tilbage næste sommer.

Selvom det har været en usædvanlig travl sommer for lufthavnen i Odense ser det ud til, at de skal vænne sigtil succesen. Meget tyder nemlig på, at det ikke bliver en enlig svale for Odense Lufthavn med mange sommerferiegæster.

Det er rejsearrangørerne Apollo og Spies, der har haft stor succes med deres fynske satsning denne sommer og reelt har haft udsolgt af alle deres charterrejser fra den fynske lufthavn.

“Apollo har haft en helt forrygende sæson i Odense Lufthavn. Alle 6.000 rejser, som vi havde lagt op for højsæsonen, er solgt, og dette med stor tilfredshed fra vores gæster, der rejser ud fra Odense Lufthavn. Der er vist tilmed ikke en eneste fyboer, der ikke ved, at Apollo har tilbudt direkte flyvning til så mange eksotiske rejsemål fra deres egen lufthavn,“ siger kommunikationschef Rikke Koks Andreassen fra Apollo til CHECK-IN.dk.

Hos Apollo var der især destinationerne Kreta og Mallorca der blev hurtigst udsolgt efterfulgt af Korfu, Thassos og Bulgarien. Ifølge Apollo endte alt med at væresolgt efter en høj og meget tilfredsstillende interesse fra kunderne.

Samme medling kommer fra Spies Rejser, der i denne sommer for første gang i selskabets historie fløj chartergæster direkte fra Odense Lufthavn. En gang om ugen i skolernes sommerferie sendte selskabet en Airbus 320 med plads til 177 passagerer til Antalya i Tyrkiet. På de seks afgange var der i alt kun otte ledige flysæder, hvilket skyldes afbud på grund af sygdom.

“Vi har altså haft solhungrende fynboer i 99,2 procentaf vores udbudte flystole. Til sammenligning besætter ruteflyene ca. 75-80 procentaf deres sæder. Omkring 20 procentaf vores fynske gæster valgte i øvrigt det stadig mere populære All Inclusive-koncept,“ siger direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Og meget tyder på, at Odense Lufthavn skal indstille sig på en ny travl sommer næste år.

“Der er ingen tvivl om, at vi vender stærkt tilbage i sommeren 2012 – en satsning vi startede i 2007, og som fortsætter. Hvad gælder antal rejser, vil det blive i omegnen af det, vi har haft i år, og destinationspaletten vil sandsynligvis kun få små justeringer. Odense Lufthavn er og forbliver en af Apollos vigtige lufthavne, og vi ser frem til et fornyet samarbejde med lufthavnspersonalet derovre og til flyvningerne med fynboerne,“ siger kommunikationschef Rikke Koks Andreassen fra Apollo til CHECK-IN.dk.

Spies, der er Danmarks største rejsearrangør, fik sat ekstra gang i salget ved at tilbyde Tyrkiet-rejser fra Odense, der var billigere end tilsvarende rejser fra Billund.

“Nu går vi i gang med planlægningen af næste sommer, og der har vi også Odense i tankerne. Intet er endnu på plads, men både Mallorca og Tyrkiet er inde i billedet. Og så overvejer vi eventuelt at gøre den fynske sæson længere,“ siger direktør Jan Vendelbo fra Spies.

Indtil åbningen af den faste forbindelse over Storebælt i 1998 var der indenrigsflytrafik mellem København og Odense. Men siden førte lufthavnen ved Beldringe udenfor Odense en lidt lidt hensygnende tilværelse, indtil Apollo i 2007 besluttede sig for at etablere chartertrafik fra lufthavnen. Det skete bl.a. som følge af en baneudvidelse til 2.000 meter, således at større fly kunne benytte lufthavnen.