Kabinen i SAS Airbus A330 (Foto: SAS AB)

Garanti for nye kabiner i A330´ere hos SAS

Hvis man fremover vælger en flyvning med SAS, der opereres af et Airbus A330-fly, er der garanti for nye kabiner.

Det fjerde Airbus A330-300 fly i SAS-flåden satte i lørdags kursen mod Zürich Lufthavn, hvor flyet nu står placeret i en hangar og er i gang med at få kabinen opgraderet. Når flyet vender tilbage i løbet af en seks ugers tid, vil samtlige fire A330-fly hos SAS være udstyret med nye kabiner.

Første fly med ny kabine var Erik Viking med registrering LN-RKN. Herefter fulgte Emund Viking (LN-RKH), og i fredags landede Eystein Viking (KN-RKM) i Københavns Lufthavn med en flot og ny kabine.

Knapt var Eystein Viking landet i CPH, før Sigrid Viking (LN-RKO) under et døgn senere blev taget ud af produktion for at gennemgå den omfattende opgradering i Schweiz. Dermed er det sidste fly i første etape af kabineopgraderingen ved at blive klargjort.

Garanti for nye kabiner i A330´ere
Når Sigrid Viking vender tilbage vil samtlige A330-fly hos SAS være udstyret med nye kabiner, og man kan derfor allerede nu trygt booke en rejse med A330 som flytype og dermed være sikker på, at man får en rejse i en af de nye kabiner. Der er dog det forbehold, at SAS af driftsmæssige årsager kan finde på at bytte rundt på flyene, hvis det er nødvendigt i forhold til større forsinkelser og teknik.

De nye kabiner kan kendes på, at Business Class i sædeoversigten går fra række 1 til 8 i den nye version mod blot række 1 til 6 i de gamle udgaver. Herudover er der 1-2-1 konfiguration på Business Class mod tidligere 2-2-2. Sidder man Plus er det række 20-28 i de nye kabiner, mens Go er placeret fra række 30 til 56.

I oktober ventes det første Airbus A340-300 fly at være konfigureret med ny kabine. Det har i første omgang været planen, at tre A340-fly skulle opgraderes, henholdsvis Adalstein Viking (OY-KBA), Astrid Viking (OY-KBM) samt Godfred Viking (LN-RKF). Kilder i SAS hævder, at Gudrod Viking (LN-RKG) også kan blive opgraderet, således at SAS kan få et ekstra fly til vækstformål.

I løbet af efteråret leveres det første af fire helt nye Airbus A330-300Enhanched fly, som SAS bestilte sammen med A350´erne. Det er planen, at det nye A330-fly skal indsættes på ruten mellem Stockholm og Hong Kong.