Det nye German Airways-logo. Foto: Zeitfracht

German Airways ser dagens lys

De to tyske flyselskaber LGW og WDL Aviation, der er ejet af Berlin-koncernen Zeitfracht, smelter sammen til ét selskab, der får navnet German Airways.

Tysk luftfart har fået et nyt flyselskab: German Airways.

Det er den tyske koncern Zeitfracht, som har slået sine to datterflyselskaber sammen til ét. Der er tale om Dortmund-baserede Luftverkehrsgesellschaft Walter (LGW) og det tyske ACMI- og charterflyselskab WDL Aviation. Selskaberne vil fortsat operere på egne driftslicenser, men flyene vil få samme German Airways-bemaling.

LGW er et regionalt tysk flyselskab, der oprindeligt drev både ruteflyvninger og charterflyvninger. I 2017 blev det et datterselskab til airberlin, men efter konkursen i airberlin samme år, købte Lufthansa LGW, der blev en del af koncernens lavprisflyselskab Eurowings. Den 1. april i år blev LGW købt af Zeitfracht.

I øjeblikket opererer LGW en flåde bestående af 17 Bombardier Dash 8-Q400, der opereres i samarbejde med Eurowings. Selskabet har en ordre liggende på 17 nye Embraer ERJ190, der skal erstatte de ældre turbopropfly.

WDL Aviation har speciale i ACMI- og charterflyvninger på korte eller mellemlange ruter og med hovedkvarter i Køln-Bonn-lufthavnen. Selskabet er ligeledes ejet af Zeitfracht. WDL Aviation råder over tre BAe 146-200, to BAe 146-300 og tre Embraer ERJ190.

Zeitfracht oplyser, at administrationerne i LGW og WDL Aviation bliver slået sammen, men at de fortsat vil fokusere på hver deres forretningsmodel, og at de ikke bliver fusioneret.

Kan appellere German Airways-navnet
Der var forskellige navne i spil til navnet på det nye tyske flyselskab. German Eagle, Deutsche Flug og German Regional Airlines er eksempler på forskellige navne, men valget faldt således på German Airways. Det skriver det tyske luftfartsmedie Aerotelegraph, som også fik navnet bekræftet fra Zeitfracht fredag i sidste uge.

Det nye German Airways-brand forestiller en fugl malet i de tre farver fra det tyske flag. Kroppen er gul, mens fuglens vinger er henholdsvis sort og rød.

German Airways-navnet blev registreret hos det tyske patent- og varemærkekontor den 23. september. Indtil den 27. januar 2020 er der en slags høringsperiode, hvor andre parter kan gøre indsigelser mod det nyetablerede navn.

”Efter offentliggørelsen af ​​det nyligt registrerede varemærke har ejere af ældre varemærker mulighed for at appellere mod German Airways-registreringen,” lyder det i en erklæring fra patentkontoret ifølge Aerotelegraph.

Frem til airberlins konkurs i 2017 opererede LGW blandt andet mellem København og Düsseldorf. Ruten blev herefter overtaget af Lufthansa-datterselskabet Eurowings, da Lufthansa købte LGW.

 

Relaterede artikler:

Medie: Lufthansa vil sælge datterselskab

EU-Kommissionen godkender Lufthansa-køb af LGW

Eurowings overtager airberlin-ruter til København